Japanske Motorcykler 1970-90 på Egeskov

EgeskovEgeskov fejrer åbningen af udstillingen Japanske Motorcykler 1970-90 ved at invitere alle, der på åbningsdagen den 17. april (Skærtorsdag) fra kl. 11 ankommer på motorcykel, til at se udstillingen og resten af Egeskov ganske gratis.

Men om du betaler entre eller ej, så bliver der garanteret vækket minder til live om frihed, fart og vind i håret, hvis du besøger særudstillingen med japanske motorcykler på Egeskov. Det er en helt enestående samling af japanske motorcykler fra perioden 1970–90, som vises frem.

Udstillingen viser motorcykler fra Honda, Kawasaki, Suzuki og Yamaha og giver et gensyn med nogle flotte maskiner, som har været manges drøm, f.eks. Honda CB 750 til de helt sjældne af slagsen, såsom Suzuki RE Wankel fra 1975. Sidstnævnte var der kun tre stk. af i Danmark, og den som vises i udstillingen fremstår som fabriksny med kun 14 km på km-tælleren.

Udstillingen bliver også en lille tidsrejse i de japanske motorcykelproducenters virksomhedshistorie. Du hører om, hvordan Kawasaki startede i sværindustrien i 1800-tallet, Yamaha der den dag i dag er kendt for sine musikinstrumenter, Suzuki der opfandt vævemaskiner, og Honda, hvis mission var, at producere transportmuligheder for enhver og i dag er verdens største motorcykelproducent.

Fælles for dem alle var, at de måtte lægge deres produktioner om efter 2. Verdenskrig, og her startede industrieventyret med de japanske motorcykler.

Japanske Motorcykler 1970-90 er den første særudstilling af så stort et omfang i motorcykeludstillingen på Egeskov. Motorcyklerne præsenteres på en helt ny måde i det nyrenoverede udstillingslokale på 400 kvadratmeter. Det er fortsat muligt at se nogle af Egeskovs mest populære udgaver af veteranmotorcykler og –knallerter i de tilstødende udstillingsområder.

Udstillingen er blevet til på baggrund af udlån fra forhandlere og samlere og kan ses fra den 17. april til den 19. oktober 2014.

Se mere her

Annonce

Annonce