Skabt til hurtig sportstouring: Arai Quantic

I matematikken er quantic (på dansk kvantisk) en homogen funktion af to eller flere variabler, der har rationelle eller integrerede koefficienter. Men Quantic er også navnet på denne nye hjelm fra Arai, som er skabt til moderne sportstouringkørere.

Nyheden placerer sig i Arai’s modelprogram mellem den populære Profile-V og MotoGP-hjelmen RX7-Racing, hvor den kommer med en række nye features til gavn for både komfort og sikkerhed. 

Quantic’s ydre skal er fremstillet i hånden i en laminatkonstruktion, der resulterer i den hårdhed og styrke, som Arai er kendt for, men den er nu betydeligt lettere. En blødere inderskal i EPS-skum med forskellige densiteter afhængigt af position i hjelmen sikrer sammen med den hårde ydre skal optimal absorbering af stødenergien.

Diskret, men dog synlig, er det nye 3,5 mm høje, tredimensionelle luftindtag, der er integreret i pandens Arai-logo. Sammen med air-scoop-ventilationen i hagen, de formel 1-inspirerede dråbe-indtag og det RX7-agtige udtræk bag sikrer det en jævn og kontrollerbar strøm af køleluft via i alt 12 porte. Arai har testet funktionen i vindtunnel, i bytrafik, på landeveje og på Suzuka-banen med hastigheder op til 300 km/t.

Quantic bliver den første fullface-hjelm fra Arai, som lever op til den nye, skrappere ECE R22-06-standard. Men det er værd at bemærke, at den japanske producent ikke fremstiller hjelme for blot at håndtere forskellige juridiske krav rundt om i verden. Hver eneste Arai-hjelm skal klare den strengeste interne test med yderligere krav, såsom penetrations- og stødtest på ethvert punkt inden for en testlinje mod en halvkugleformet ambolt. Dette er grundlaget for Arai’s filosofi, som motiveret af Mr. Michio Arai selv har drevet virksomheden i mere end fem årtier.

I ensfarvet koster Arai Quantic 5049 kr. Med grafik er prisen 5995 kr.

Se udvalget af farver og designs her.

Annonce

Annonce

Screenshot