0-100 på 3,5 sek. og svimlende dyr: Nu er Harley’s elmotorcykel produktionsklar

Tilbage i 2015 fik en udvalgt skare af presse og publikum mulighed for at prøve prototypen på Harley-Davidson’s kommende elmotorcykel. Nu er LiveWire så tæt på at være klar til produktion, at features, præstationer og pris (i USA) er blevet afsløret ved udstillingen Consumer Electrics Show i Las Vegas. 

Når LiveWire dukker op i butikkerne til efteråret, kan innovative H-D-kørere svinge benet over en 2-hjuler, der uden brug af gear eller kobling accelererer fra 0 til 96 km/t (60 mph) på under 3,5 sekund, har en rækkevidde på omkring 177 km (110 miles) ved by- og landevejskørsel og desuden er udstyret med kurve-ABS, nedlægningsafhængig traction control og Showa-affjedring.

I cockpittet har LiveWire en funky 4,3” touchscreen med indbygget navigation. Elektronikken rummer desuden en GPS-tracker, der kan give besked om motorcyklens position, hvis den bliver stjålet, og du kan følge opladningen, som skulle kunne klares på 30 minutter, på din smartphone.

Prisen i Danmark kender vi først i slutningen af januar, men det bliver stensikkert ikke billigt at være first mover på en Milwaukee-model: I USA er prisen 29.799 dollar – hvilket er mere, end en Ducati Panigale V4S koster på de kanter.

Annonce

Annonce

Screenshot