2020-landsholdet i speedway er udtaget

Foto: SportXpress

Landstrænerne i speedway under Danmarks Motor Union har udtaget landsholdstrupperne til 2020. Der er flere nye spændende ansigter i mellem, og i næste sæson har Danmark en bred opstilling af rutinerede kørere og unge talenter. 

Landsholdet består af flere kendte ansigter, og vi finder bl.a. Leon Madsen, som der er store forventninger til i 2020 efter en formidabel sæson, hvor han vandt sølv i sin første VM-serie, Speedway Grand Prix. Ligeledes finder vi Mikkel Michelsen, der hentede guldet hjem til Danmark ved årets europamesterskaber. Niels-Kristian Iversen er også med på holdet, der efter et lidt turbulent år, har fået sit udstyr i orden og kan se frem til en frisk sæson og deltagelse i SGP efter sin kvalifikation i efteråret. 

Fraværet af profiler som Peter Kildeman og Kenneth Bjerre kan måske komme bag på nogen, men Peter har efter en hektisk sæson med manglende resultater haft et ønske om at holde pause fra landsholdet, og Kenneth har andre prioriteter, men står stadig til rådigt til at køre for Danmark. Derimod er der kommet to nye kørere til, Rasmus Jensen og Frederik Jakobsen: Rasmus Jensen har været et oplagt valg til landsholdstruppen efter en rigtig flot sæson i både England og Danmark. Frederik Jakobsen er dertil ikke ukendt i U21-regi, og han har gennem sæsonen været en suveræn kører, som også har kørt med i de bedste ligaer i både Polen og Sverige.

– Det er virkelig en gevinst for sporten, at Danmark kan stille med et landshold i 2020 med både rutine, talent og bredde, fortæller Landstræner Hans Nielsen. 

Udover landsholdstruppen stiller man i 2020 med en ny kører-kategori med navnet Aspiranterne, der også er med til nogle af landsholdets træningssamlinger. Kørerne her har alle landsholdspotentiale og kan skiftes ud med landsholdkørerne, hvis man mener, at det kan skabe bedre resultater. Samtidig giver det et større incitament til Aspiranterne at fokusere på deres resultater og udvikling gennem sæsonen. 

Mange af kørerne på U21-landsholdet kommer over aldersgrænsen næste år. De danske speedwayfans kan derfor glæde sig til at se en del nye ansigter, som kan blive de næste store speedwaystjerner:

– Der er kommet stor udskiftning på U21-landsholdet, og det kræver selvfølgelig lidt tid og en del træning at få samling på dem. Til gengæld har de udtagede kørere vist rigtig gode resultater gennem sæsonen. Så der er et stort potentiale hos dem alle, og dét bliver spændende at følge, siger Hans Nielsen.  

U21-landsholdet får ligeledes en aspiranttrup under sig kaldet Boblere. Disse vil også have mulighed for at køre sig på U21-Landsholdet, hvis de gør det godt.

Alt i alt tegner 2020 rigtig lovende for speedwaysporten i Danmark. 

Sådan ser landsholdstrupperne ud:

A landsholdstruppen
Leon Madsen
Mikkel Michelsen
Niels-Kristian Iversen
Michael Jepsen Jensen
Anders Thomsen
Mikkel Bech
Rasmus Jensen
Frederik Jakobsen 

Aspiranter
Andreas Lyager
Jonas Jeppesen
Patrick Hansen
Jason Jørgensen 

U21 landsholdstruppen
Mads Hansen
Marcus Birkemose
Jonas Seifert Salk
Tim Sørensen
Matias Nielsen
Emil Pørtner
Benjamin Basso
Jonas Knudsen Boblere
Emil Breum
Esben Hjerrild
Stian Nielsen
Chris Wænnerstrøm

Annonce

Annonce