2023-nyheder: Ducati Multistrada V4 Rally til hardcore-eventyrere

Med stor succes lancerede Ducati den 4-cylindrede Multistrada i 2021 – til 2022-sæsonen kom bjergraceren Multistrada V4 Pikes Peak med 17”-forhjul til, og nu udvider italienerne programmet med Multistrada V4 Rally. En hardcore adventure-bike til dem, der gerne tager de udfordrende omveje over stok og sten, når de tager på mc-rejse.

V4-motoren på 1158 kubik yder stadig 170 hk og 121 Nm, men elektronikpakken, der i forvejen rummer køreprogrammerne Urban, Sport og Touring, er udvidet med et Enduro-mode, som begrænser effekten til 114 hk, der afleveres på en momentorienteret og direkte måde. Motorstyringen har desuden fået en funktion, som udvider deaktiveringen af de bageste cylindre ved stilstand (findes allerede på Multistrada V4/S) til også at arbejde 2-cylindret ved kørsel op til en specifik ydelse og i alle køreprogrammer.

Modellen er klædt på til dagslange ridt med en 30-liters tank i aluminium, og en fjedervandring på 200 mm for og bag (standard 170/180 mm) sikrer ekstra frihøjde og bid i underlaget, når man er langt væk fra asfalten. Den semiaktive Skyhook DSS EVO-styring af Marzocchi-affjedringen har auto-nivellering samt en funktion, som ved at minimere bagdæmperens fjederforspænding sænker motorcyklens højde, så den bliver lettere at håndtere i lav fart og ved af- og påstigning. På Rally-modellen er systemet udvidet med en Easy Lift-funktion, som gør det nemmere at rejse cyklen fra sidestøttebenet, når tændingen er aktiveret.

Rally-køreren nyder desuden godt af en ekstra fyldig vindskærm, som er 40 mm højere og 20 mm bredere. Desuden er motorcyklens bagende forlænget og sidetaskemonteringen rykket bagud, så der også bliver bedre plads til passageren, der også forkæles med større fodhvilere med vibrationsdæmpende gummiindlæg.

Multistrada V4 Rally kommer i følgende versioner: Adventure Radar (med adaptive cruise control og blind spot-detector), Adventure Travel and Radar (som desuden har alutasker, varme i styr og sæde) samt Full Adventure, der desuden er udstyret af Akrapovic-udstødning og carbon-forskærm.

Annonce

Annonce

Screenshot