4500 motorcyklister indtog Egeskov Slot

Selv om sorte skyer hang truende på himlen mange steder i landet, valgte tusindevis af motorcyklister at køre en lørdagstur til det store træf på Egeskov Slot i Kværndrup på Fyn, der nu fem år i træk har været en landsdækkende markør for motorcykelsæsonens start.

Lene Pedersen, der er event- og marketingchef på Egeskov Slot, anslår, at 4000 motorcykler og 500 passagerer kom til arrangementet. Det er omkring 500 færre end sidste år – formentlig fordi det blandede vejr holdt en del sjællændere væk.

– Det holdt op med at regne hos os kl. 7.30, og vi har haft en dejlig sommerdag her på Egeskov med masser af glade folk. Gæsterne har siddet i læderbukser og t-shirts og hygget sig. Og som sædvanlig har vi ikke bare haft besøgende fra hele landet, men også fra Sverige og Tyskland, siger Lene Pedersen.

Hun fortæller, at greve Michael Ahlefeldt, der selv er passioneret motorcyklist, fik ideen til træffet.

– Han syntes, at det ville være hyggeligt at åbne og have fri adgang for alle, der ankommer på motorcykel. Det viste sig at være en god idé, for vi blev fuldstændig overrendt fra starten af, og vi blev enige om, at det var en fin tradition efter år ét, og det måtte vi fortsætte med. Siden er vi så vokset lidt hvert år. Sidste år kom der 1000 flere gæster end året før, men i år har der altså være 500 færre end i 2018.

Hvis du ikke nåede til Kværndrup denne gang, kan vi oplyse, at Egeskov Slot holder åbent hver dag frem til 21. oktober. Udover motorcykelmuseet, der rummer 60 motorcykler fra 38 mærker over en periode på ca. 80 år, er der 20 hektar have, Danmarks største legeplads og selvfølgelig selve slottet. Så når man er her, bruger man nemt en hel dag.

Se mere om Egeskov her

Annonce

Annonce

Screenshot