Opdateret: Årets første MotoGP i Qatar er aflyst – og det følgende i Thailand er udskudt

FIM, IRTA og Dorna har med beklagelse meddelt, at alle MotoGP-begivenheder, herunder træninger og selve løbet i Qatar, er blevet aflyst. Det igangværende udbrud af coronavirus har medført restriktioner for indrejse i Qatar, der gælder for passagerer fra Italien og andre lande. Som det er nu, vil alle passagerer, der flyver direkte fra Italien eller har været i Italien i de sidste to uger, sættes i karantæne i mindst to uger efter ankomst til Doha. Italien spiller en stor rolle i MotoGP-klassen – både på banen og udenfor – og det er derfor besluttet, kun MotoGP-klassen aflyses i Qatar.


Da både teams og kørere i Moto3 og Moto2 har været på plads i Qatar til den tre dage lange officielle test på Losail International Circuit i sidste uge, kan disse to klasser afvikles. Det samme gælder “Idemitsu Asia Talent Cup”, der afvikler to løb under Qatar Grand Prix som tidligere planlagt.

Efterfølgende er det blevet meddelt, at det følgende thailandske MotoGP, der skulle køres den 22. marts, er udskudt. Flere kilder taler desuden om, at der er risiko for, at alle de oversøiske løb aflyses eller udskydes, så MotoGP-sæsonen først begynder den 3. maj på Jerez i Spanien.

Annonce

Annonce