Action og drama til DM Motocross på Korskrobanen

Foto: MX Index

Sjette og næstsidste afdeling af DM Motocross rullede over banen hos Vestjysk Moto Cross Club søndag, og som sædvanlig var spændingen og dramatikken i højsædet. Mesterskaberne kommer nærmere deres afgørelse, og derfor talte hvert et point, da bommen faldt.

MX1
Den forsvarende mester i MX1-klassen Nichlas Bjerregaard, har været flyvende på det seneste, og den tendens fortsatte i Esbjerg. Bjerregaard var hurtigst i tidskvalifikationen, inden han stak af i begge starter, kørte to sejre hjem og udbyggede sin føring i den samlede stilling. Glen Meier jagtede og prøvede at gøre noget ved Bjerregaard, men Glen nåede ikke længere end 2.-pladsen i begge heat. Mathias Gryning, der i ugen op til DM i Esbjerg annoncerede, at han stopper med at køre efter indeværende sæson, forsøgte at udfordre i starten af begge heat, men måtte tage til takke med to 3.-pladser. Frederik Højris og Lucas Ankjær tog sig af de sidste pladser i top 5.

MX2
MX2-klassen har været neglebidende spændende hele sæsonen, og det fortsætter lige indtil finalen! Det sørgede Nicklas Haagensen for med to knusende heatsejre i Esbjerg. Kenneth Kaalund kæmpede en 2.-plads hjem, men det betyder alligevel, at der kun er 6 point imellem de to, inden sidste afdeling i Næstved. Mike Lauritsen tog sig af sidste step på podiet, efter især en stærk indsats i andet heat. Mads Vendelbo og Jakob Kjær Nielsen lukkede og slukkede i den samlede top 5 efter en dag, der bød på drama til højre og venstre!
Dame
… og der var også drama i Dame-klassen! Styrt og maskinproblemer blev en nøglefaktor, og da støvet havde lagt sig, var det Line Dam Nielsen der havde styret sin cykel bedst igennem dagen. En heatsejr og en 2.-plads var nok til den samlede sejr. Mindre heldigt gik det for Sara Andersen og Malou Jakobsen, der slet ikke fik point i andet heat. Sara holder dog fast i den røde plade til Næstved, men top 3 blev klemt noget tættere sammen! 2.-pladsen på dagen gik til en stabilt kørende Barbara Aagaard, mens Laura Raunkjær tog 3.-pladsen, endda efter at være styrtet i andet heat, og at have kørt sig op igen. Annika Richter og Signe Daugaard tog de sidste pladser i top 5 på dagen.

Find alle resultater på Speedhive her.

Find de samlede stillinger på Danmarks Motor Unions hjemmeside her.

Finalen på DM Motocross 2021 køres d. 19. september på Nisseringen hos Næstved Motor Klub

Annonce

Annonce