Ændringer i endurance-kalenderen – igen

2021-kalenderen til langdistance-VM (EWC) ændres igen. Denne gang er det åbningsløbet, 24-timers Le Mans i Frankrig, som oprindeligt skulle have været kørt i den kommende weekend, som er flyttet til 12.-13. juni.

Desuden er 8-timersløbet på Oschersleben i Tyskland, planlagt til 23. maj, foreløbig aflyst, og en ny dato er endnu ikke fundet.

Planlægningen afhænger af corona-pandemien og sikkerhedsbestemmelserne i de involverede lande og regioner, men erklæringen, der blev udsendt i dag, beskriver den nuværende situation for Endurance World Cup 2021:

“På grund af den nuværende byrde for hospitaler har arrangørerne af 24-timers Automobile Club de l’Ouest, International Motorcycling Federation FIM og Eurosport Events, arrangøren af ​​Endurance World Championships, besluttet at udsætte 24-timersløbet for sæsonen 2021.

Det klassiske 24-timersløb, som altså nu i stedet køres den 12.-13. juni, bliver af hensyn til folkesundhedssituationen afviklet som et lukket arrangement unden publikum.

Som et resultat af strengere sundhedsbegrænsninger i Tyskland kan 8-timersløbet på Oschersleben ikke køres den 23. maj. Arrangøren, FIM og Eurosport Events ser allerede på mulige senere datoer, senere i sommer, med henblik på at bevare løbet i 2021-kalenderen.”

Annonce

Annonce