Alex Schacht til start i Suzuka 8-timers

En drøm går i opfyldelse, når Alex Schacht den sidste weekend i juli som den første dansker nogensinde stiller op i verdens mest prestigefyldte langdistanceløb for motorcykler – det legendariske 8-timers på Suzuka-banen i Japan.

Som teamkammerat får Schacht australieren Anthony West, som han deler pitboks med her i 2017, hvor danskeren kører i FIM Superstock 1000-klassen, og West deltager i Supersport-VM – begge i EAB Schacht Racing Team-regi.

Ved løbet i Japan arbejder det dansk/hollandske team sammen med Akeno Speed Team, som præparerer en Yamaha R1 til Superstock 1000-klassen. Og måske er en topplacering inden for rækkevidde, for Akeno var helt fremme på 2.-pladsen blandt STC-racerne sidste år efter 4 timer med West som den ene pilot. Alex har ikke kørt på Suzuka før, men heldigvis er der forud for løbet lange træninger, som også køres efter mørkets frembrud.

Den danske deltagelse kommer på initiativ fra Anthony West, der som teamkammeret har lagt mærke til Alex’ talent og potentiale. Og derfor har australieren foreslået danskeren fremfor teamets oprindelige bud, som var en ganske ung Supersport 300-kører. En japaner, som vi ikke kender navnet på, bliver tredjekører.

Løbet sendes live på Eurosport 2, søndag den 30. juli fra kl. 4.15 til 12.45.

Annonce

Annonce

Screenshot