Aprilia dropper exit fra Superbike-VM

ApriliaSSTK_SavadoriEfter 2015-sæsonen trak Aprilia stikket på deres fabriksdeltagelse i Superbike-VM – angiveligt for at fokusere helt og fuldt på deres engagement i MotoGP. Forskellige teams bød sig til, men parterne har ikke kunnet blive enige, og derfor så det længe ud til, at Aprilia for første gang siden lanceringen af RSV4-modellen (som vandt VM-titlen i 2010, 2012 og 2014) ikke ville være at finde i startfeltet i 2016. Men nu er den italienske V4 alligevel med, for ifølge det tyske motorsports-site speedweek.de blev der tirsdag aften indgået en Superbike-aftale mellem Aprilia og Iodaracing, som oprindeligt skulle have kørt Moto2 i 2016.

Teamet stiller op med to kørere, men endnu vides ikke hvem. Lorenzo Savadori vandt FIM Superstock 1000-titlen med Aprilia i 2015, og han har en gyldig Superstock-kontrakt med fabrikken for 2016. Men med det nye team på plads vil det være oplagt at rykke Savadori op i Superbike-klassen. Iodaracing står dog i forvejen med kørerne Alex de Angelis og Efren Vacquez, men de Angelis er stadig ikke kommet sig efter sit alvorlige styr på Motegi i efteråret, og Vasquez har muligvis ikke fysik til at køre en Superbike-racer. Der er altså flere løse ender, men det nye Aprilia-team ventes at være klar, når sæsonen skydes i gang på Phillip Island i slutningen af februar.

Med Aprilia er der ny syv producenter med i Superbike-VM: Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, MV Agusta og Yamaha. Suzuki ventes at lancere deres nye GSX-R 1000 i slutningen af juli, men der bliver nok tidligst tale om fuld WSBK-deltagelse i 2017.

Annonce

Annonce

Screenshot