Bike-Shoppen kåret til Årets Yamaha-forhandler igen igen

Bike Shoppen okt 2015Hvert år ved denne tid afventer de autoriserede mærkeforhandlere med stor spænding meldingen om, hvem der bliver årets forhandler. Hos Yamaha er spændingen dog ikke helt, hvad den var engang, for gennem de seneste 10 år er værdigheden tilfaldet Bike-Shoppen i Viborg hele otte gange. Sådan er det også i år. Men sådan har det ikke altid været, fortæller en glad Lars Jochumsen fra Bike-Shoppen.

– Det er på sin vis en 2-hjulet udgave af den gamle fejde mellem øst-Danmark og vest-Danmark, griner Lars Jochumsen og fortsætter:

– En sjællandsk motorcykelforretning blev årets forhandler i mange år (Fisker Motorcykler løb med titlen i årene fra 1991 til 2005 og derefter i 2009 og 2010, red.), og det skyldes bl.a., at der kun var enkelte Yamaha-forhandlere på Sjælland, hvor kunderne bor tæt, og mange forhandlere i Jylland, hvor der er langt imellem kunderne. Det har jo været ganske træls for os jyder at skulle tabe til øst hvert år, så kunsten bestod i at finde den nøgle, der ville få kunderne til at komme til os. Nøglen viste sig at være vores kernekompetencer, nemlig god en service og en skarp pris, og det synes kunderne godt om. Samtidig er det blevet mere “in” at køre motorcykel igen, vurderer Lars Jochumsen.

Og det sidste har han helt ret i, for ifølge oplysninger fra Danmarks Statistik var der i 2015 indregistreret i alt 151.542 motorcykler i Danmark mod kun 118.752 i 2007 – en stigning på 28 procent. Samme opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at motorcyklismen i dag i høj grad er et jysk-fynsk fænomen med tre-fire gange så mange motorcykler pr. 1000 indbyggere i de fleste jysk-fynske kommuner som i Storkøbenhavn.

Den positive udvikling har været med til, at man har valgt at foretage en massiv udvidelse af Bike-Shoppen – både forretningen, lager og værksted.

– Vi har længe ønsket mere plads til udstilling af motorcykler og alt det andet, der følger med såsom beklædning og hjelme, og da også vores værksted efterhånden føltes noget trangt, besluttede vi at udvide. Vi byggede derfor 1200 m2 til vores butik og har nu ikke alene Danmarks flotteste motorcykelbutik, men faktisk et oplevelsescenter for bikere fra hele landet, siger Lars Jochumsen.

– Så stor en ombygning tager lang tid, og det har været udfordrende at skulle drive en forretning, mens flere af udenomsarealerne var omdannet til en kæmpe byggeplads med kraner, cementkanoner, lastbiler og traktorer, fortæller Philip Jochumsen, der som næste generation har købt en tredjedel af Bike-Shoppen.

– Vi mangler endnu de sidste detaljer og den sidste finish, men det hjælper dag for dag, og selv om butikken er blevet meget større, er det sket uden at miste den intime stemning og atmosfære, der altid har kendetegnet Bike-Shoppen.

– Vi er rigtig glade for igen at blive årets Yamaha-forhandler, men dette ville slet ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke vi havde så god og loyal medarbejderstab. Bike-Shoppen er med sine 10 ansatte en attraktiv arbejdsplads for mekanikere med benzin i blodet og for butikspersonale, der sætter pris på krom, læder og store maskiner, siger Lars Jochumsen.

Firmaet er grundlagt af ægteparret Conni og Lars Jochumsen i 1989 og har været gennem flere udvidelser undervejs. I dag er den teglstensrøde bygning, hvor Bike-Shoppen har til huse, et markant element på Gl. Skivevej i Viborg.

Annonce

Annonce