BMW skærer antallet af forhandlere ned til et minimum

mp motorcyklerXpedit i Ølgod og i Farum bliver fra og med januar 2016 landets eneste BMW Motorrad-forhandlere. I sidste uge meddelte Toftlund MC, at de var blevet opsagt som autoriseret BMW-forhandler, og nu kommer samme melding fra MP Motorcykler i Odense.

– BMW har netop opsagt vores forhandleraftale, således at vi pr. udgangen af 2015 ikke længere er autoriseret forhandler af nye BMW-motorcykler, siger firmaets direktør Steen Rønnow Pedersen.

– Baggrunden for opsigelsen er en beslutning om, at der fra 2016 kun skal være én forhandler fordelt på to salgssteder i Danmark. Beslutningen er taget på højt plan i BMW-koncernen og ikke noget, som hverken BMW Danmark eller BMW Nordic har ønsket.

– Det har været både sjovt og spændende at arbejde med BMW-produkterne og opleve den fantastiske udvikling, de har været igennem. Men i næsten endnu højere grad har det været dejligt og spændende at møde og arbejde med alle de gode mennesker, som kører og interesserer sig for BMW-motorcykler, siger Steen Rønnow Pedersen.

– Også i resten af Norden er en lang række forhandlere blevet opsagt. Så noget kunne tyde på, at sidste års forlydender om, at BMW ikke ønsker forhandlere med et salg under 120 stk. pr år, nu bliver ført ud i livet, lyder det fra Steen Rønnow Pedersen, som dog ikke regner med, at opsigelsen kommer til at have afgørende betydning for MP Motorcykler’s forretning og kunder.

– Heldigvis har vi altid haft stort fokus på nyere brugte mc’er og i de sidste 10 år især BMW’er. Således har vi igennem hele perioden solgt tre-fire brugte for hver ny BMW, og da vi fra 2016 har til hensigt at skaffe endnu flere gode nyere og næsten nye BMW’er, vil der også fremover være masser af BMW-motorcykler at kigge på i vores butik.

I hele 2015 er MP Motorcykler dog fortsat autoriseret BMW-forhandler, og derefter regner Steen Rønnow Pedersen med, at virksomheden som et minimum kan fortsætte med at servicere alle BMW-modeller til og med årgang 2015, og at der også er en god chance for, at de kan fortsætte som fuldgyldigt BMW-motorcykelværksted.

– Derfor regner vi helt sikkert med fortsat at kunne servicere vores mange gode BMW-kunder på såvel værksted som i butikken. Og vi glæder os allerede til en ny, spændende mc-sæson i 2015 og mange gode sæsoner fremover, slutter Steen Rønnow Pedersen.

Besøg MP Motorcykler’s hjemmeside her.

Annonce

Annonce

Screenshot