Brembo køber SBS Friction

Den italienske bremseproducent Brembo overtager den danske virksomhed SBS Friction A/S, der på fabrikken i Svendborg udvikler og producerer innovative og miljøvenlige sintrede og organiske bremseklodser til motorcykler.

Transaktionen muliggør integration af bremseklodser i Brembo’s nuværende produktsortiment med særlig opmærksomhed på miljøet og yderligere at styrke Brembo’s position inden for motorcykelsektoren.

Alberto Bombassei, der er bestyrelsesformand i Brembo Group glæder sig til samarbejdet.

 – Vi er glade for at byde SBS Friction velkommen i vores gruppe. På trods af den meget komplekse markedssammenhæng har Brembo bevaret sin naturlige ambition om at investere i innovation. Denne overtagelse giver os mulighed for at integrere endnu mere specifikke kompetencer i en nøglesektor for yderligere at styrke vores sortiment af ‘made-in-Brembo’-løsninger til gavn for vores kunder, siger Bonbassei.

Bestyrelsesformand for SBS Group, Peter Eriksen Jensen, stemmer i: 

– Brembo har længe været en pålidelig partner, der kender værdien af ​​SBS Friction’s teknologiske knowhow og vores stærke nicheposition. Vi er glade for, at SBS Friction får en stærk, langsigtet, industriel ejer, der vil støtte virksomhedens fortsatte udvikling. Transaktionen er en god løsning for SBS Group, SBS Friction, medarbejderne og Svendborg.

Brembo betaler 224 millioner danske kroner for selskabet, og handlen omfatter også bygningerne på Kuopiovej i Svendborg. Aftalen forventes afsluttet i første kvartal 2021.

Annonce

Annonce