Chok i Superbike-VM: Rea forlader Kawasaki

Nogle er chokerede – andre tænker, at det var da også på tide! Efter ni sæsoner og seks verdensmesterskaber på stribe i Superbike-VM med Kawasaki forlader Jonathan Rea nu de grønne. I 2024 skifter den den nordirske kører til Yamaha’s fabriksteam, hvor han overtager R1’eren fra Toprak Razgatlioglu, som i 2024 bliver BMW-kører. Det afslører vores kolleger på speedweek.com i dag.

Skiftet er et smerteligt tab for Kawasaki, der ikke har formået at levere en konkurrencedygtig racer de seneste tre sæsoner. Til 2023 blev ZX-10RR’en opgraderet med variable indsugningstragte, og senest har Kawasaki’en fået flere omdrejninger at arbejde med, men alligevel kan Rea ikke hænge på hverken Alvaro Bautistas Ducati eller Razgatlioglus Yamaha.

Rea har kontrakt med Kawasaki til og med 2024, men den kan han komme ud af, hvis KRT ikke kan levere konkurrencedygtigt materiel. Rea har ikke vundet et løb i tørvejr siden maj 2022 på Estoril, og ingen kan påstå, at han ikke har forsøgt.

Hos Yamaha må roadracing-boss Andrea Dosoli juble over dette scoop ovenpå Razgatlioglus chokerende beslutning tidligere på året om at forlade de blå til fordel for BMW.

Annonce

Annonce