Chok-skifte: Ten Kate dropper Honda

Alex PanigaleAlex Schacht skal ikke som planlagt køre Superstock 600 FIM Cup på en Honda CBR 600 RR i år. Han skal i stedet køre Superstock 1000 FIM Cup på en Ducati Panigale. Teamet bag er stadig det hollandske Ten Kate Junior Team, og skiftet til Ducati er en kæmpe overraskelse, for siden 2001 har Ten Kate benyttet Honda-materiel, og deres kørere har hidtil scoret hele otte VM-titler af 17 mulige i Supersport-VM. Sidste og forrige år blev Superstock 600 ligesom i 2009 vundet af en Ten Kate-kører på en Honda.

Schachts Superstock 1000-Ducati får samme tekniske niveau som Panigale-racerne i det italienske Barni-team, der dominerede FIM Cup’en i begyndelsen af 2013 og sluttede serien på en samlet 2.-plads.

For Alex Schacht er Ducati’en ikke noget nyt bekendtskab. Den unge dansker kørte en Panigale S i bl.a. en række DM- og Bike Promotion-løb i 2012 med både sejre og 2.-pladser blandt de flotte resultater, og han brillerede bl.a. ved at køre 1.34-tider på Anderstorp og 59,8 på Ring Knutstorp.

Efter en svær sæson i Supersport-VM er der optimisme i Schacht-lejren. Ikke mindst grundet Alex Schachts nordiske statur betragter insidere i roadracingsporten ham som en oplagt 1000-kører, mens det kræver jockey-højde at gemme sig effektivt bag kåben på en 600. Så der er flere gode grunde til at tro på topresultater med Superstock Ducati’en i 2014.

Ten Kate fortsætter samarbejdet med Honda i Supersport- og Superbike-VM.

Annonce

Annonce

Screenshot