Dansk 3.-plads på fransk grund ved VM i motocross

Denne weekend blev 7. afdeling af VM i motocross kørt i St. Jean d’Angely i Frankrig. Danske Thomas Kjer Olsen tog endnu en podieplacering med hjem som nr. 3 og holder dermed fast i sin 2.-plads i den samlede stilling i VM-seriens MX2-klasse med et godt forspring ned til sine forfølgere.

Det kan godt være, at den røde nummerplade, som symboliserer føringen i den samlede stilling i VM, skiftede fra danske til spanske hænder i forrige weekend. Men danske Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club er altså lige i hælene på den førende Jorge Prado, og Thomas viste igen i Frankrig denne weekend, at han hører hjemme på podiet.

Første heat gav Thomas Kjer Olsen er dårlig start, men han fik kæmpet sig op på en 4.-plads og til sidst en 3.-plads, inden han kørte over målstregen. Noget usædvanligt for dette forår kørte spanske Jorge Prado ikke først i mål, men kom ind som nr. 2 lige efter belgiske Jago Geerts, som tog sin første MX2-heatsejr.

I andet heat kom Thomas Kjer Olsen ind som nr. 5. Denne gang tog Prado heatsejren foran Geerts, og britiske Ben Watson og australske Mitch Evans kørte i mål som henholdsvis nr. 3 og 4.

Thomas’ placeringer i de to heat gav ham en samlet 3.-plads på dagen. Jorge Prado tog den samlede 1.-plads, og Jago Geerts den samlede 2.-plads. Selvom Jorge Prado øgede sit forspring i den samlede stilling en smule ned til Thomas, så hænger Thomas stadig på med 283 point mod Prados 297 point.

– Jeg er godt tilfreds med, at jeg kunne køre mig på podiet. Jeg vil blive ved med at arbejde, nu hvor vi har en friweekend, og jeg ser frem til næste løb i Rusland, som er en bane, jeg godt kan lide at køre på, sagde Thomas Kjer Olsen efter løbet.

St. Jean d’Angely dannede også rammen om EMX250, hvor danske Glen Meier tog en samlet 16.-plads. Bastian Bøgh Damm tog desværre ikke point med sig hjem.

Næste afdeling af VM i motocross køres d. 9. juni i Orlyonok i Rusland.