Dansk guld og sølv ved motocross-EM for piger

mx EM-Podie_Sara_nr1_-_Julie_nr_2De danske motocrosspiger Sara Andersen og Julie Dalgaard havde en forrygende weekend ved det netop overstået EM-motocross for kvinder. Unge Sara Andersen fra Svendborg kan nu kalde sig Europamester, og Julie Dalgaard fra Næstved kan kalde sig-EM sølvvinder.

– Det er helt fantastisk det her. Ja, jeg vil faktisk ikke betænke mig et øjeblik over at kalde det en sensation, sig motocross landstræner Mikkel Caprani og forsætter.

– Sara er kun lige fyldt 15 år, og hun er lige rykket op på den store motorcykel fra Mini-klassen. I VM var hun nødt til at springe den første afdeling over, fordi hun ikke var gammel nok, og så går hun direkte ud og bliver Europamester. Det er simpelthen fantastisk.

Og den nybagte Europamester jubler naturligvis.

– Det er det største øjeblik i hele mit liv. At stå her som Europamester i mit første år på stor cykel, og jeg er kun lige fyldt 15. Det er helt uvirkeligt, sagde Sara Andersen efter løbet.

EM-sølvvinderen Julie Dalgaard imponerede også landstræner Mikkel Caprani.

Julie blev nr. 2 kun 1 point efter Sara, så vi kan i den grad sige, at de danske motocrosspiger har gjort det godt. Julie havde et slemt styrt i træningen søndag morgen, så hun var ikke helt sig selv, men det gør bare præstationen endnu større, siger landstræneren.

Helt generelt går det rigtig godt for de danske motocrosskørere i øjeblikket, hvor Thomas Kjer Olsen fører EM MX2-klassen, som er den traditionelle rugekasse for VM-kørere. Thomas kører næste EM-afdeling i den kommende weekend, men mangler i alt at køre 7 EM-afdelinger, før det vides, om han ligeledes kan kåres som Europamester.

Allerede på søndag kan begge piger opleves på dansk grund. Her kører de en afdeling af DM for kvinder sammen med DM for herrer i Hedeland ved Roskilde. Mere info om dette på www.DMmotocross.dk

Annonce

Annonce

Screenshot