Dansk optimisme før lørdagens EM-match

Foto: SportXpress

Europamesterskabet i speedway startede godt for Danmark. Leon Madsen vandt første afdeling og ligger nummer tre i den samlede stilling, mens landsmanden Mikkel Michelsen indtager 2.-pladsen. I morgen lørdag skal danskerne i aktion igen, hvor hvert point tæller i den korte EM-løbsserie.

Det var ikke uden drama for danskerne ved første EM-afdeling, hvor Nicki Pedersen pådrog sig en skade, og Mikkel Michelsen kørte sammen med Leon Madsen. Alle kørere meldes dog klar til løbet i morgen med mulighed for at bringe Danmark i førerpositionen.

– Første afdeling var ikke den bedste for danskerne, selvom det blev et godt slutresultat, og der blev hentet mange point. Nicki var påvirket af sin skade, og det tog lidt tid for Leon at få indstillet sit udstyr, så det var ikke optimalt. Patrick Hansen er debutant ved EM og skal nok også lige indfinde sig i det stærke felt. Men alt i alt viste man og særligt en godt kørende Mikkel Michelsen, at Danmark trods udfordringerne er blandt medaljefavoritterne til EM, siger landstræner Hans Nielsen.

Feltet til EM er stærkt i år med flere kørere, der normalt også deltager i VM. Danskerne har indtil videre levet bedst op til forventningerne, men derfor er det fortsat vigtigt at holde fokus, hvis drømmen om flere EM-medaljer skal indfris.

– Vi har set en stabil Mikkel Michelsen her ved første afdeling, og det skal han holde fast i, for der skal ikke mange fejl til for at smide vigtige point under de fire EM-afdelinger. Leon har kørt overbevisende på banen og levet op til sit niveau, men han skal stadig arbejde på sine starter for at være helt i top. Heldigvis har de andre topkørere, Patryk Dudek og Robert Lambert, ikke levet op til niveau, men derfor kan de stadig give udfordringer for danskerne, fortæller Hans Nielsen og fortsætter:

– Samtidig ser vi andre kørere i feltet som polske Piotr Pawlicki i førerpositionen og engelske Daniel Bewley, som kørte rigtig godt i første afdeling. Dertil også Wadim Tarasenko, som er en af de nye store russiske talenter. Jeg mener stadig, at danskerne har de bedste chancer for at hente medaljerne og en adgangsbillet til VM 2022, men de kommer ikke sovende til det, slutter Hans Nielsen.

Annonce

Annonce

Screenshot