Dansk sejr i motocross-VM: Thomas Kjer Olsen vinder MX2-grandprix i Letland

Thomas Kjer Olsen vandt søndag sit første VM-grandprix nogensinde og kunne efter to perfekte heats stille sig øverst på podiet til lyden af den danske nationalmelodi.

Den hurtige dansker har været flyvende igennem hele starten af denne sæson, og han har efter den samlede sejr i sidste års europamesterskab formået at køre sig direkte ind i VM MX2-toppen. Derfor har det også kun været et spørgsmål om tid, før vi ville se ham som vinder af et VM-heat. Det rette øjeblik kom i denne weekend i Letland, hvor Thomas formåede både at vinde sit første VM-heat og sin første VM Grand Prix sejr.

Efter Thomas havde vundet dagens første VM MX2-heat, måtte han arbejde en del hårdere for tingene i andet heat. Her blev han klemt en smule inde i starten, og efter de første omgange var han noteret som nr. 9. Herfra kørte det danske stjernefrø et utroligt klogt heat. En efter en åd han sig ind på konkurrenterne, mens han lod dem begå fejlene og minimerede sine egne. Den taktik og hans gode fart gav pote, så Thomas til sidst nåede op som nr. 2 i mål, kun få sekunder fra Pauls Jonas fra Letland.

De to heatplaceringer som nr. 1 og nr. 2 sikrede Thomas Kjer Olsen den samlede sejr på dagen, som altså også var karrierens første.

– Jeg kan næsten ikke tro det lige nu. Jeg var så langt nede i det andet heat, men jeg bevarede roen og arbejdede mig op. Hele weekenden har bare været utrolig god. Jeg rettede de små fejl, jeg har lavet igennem sæsonen. Jeg kan næsten ikke tro, at jeg var øverst på podiet, jeg er bare så glad for, at alt det hårde arbejde gav bonus, sagde Thomas Kjer Olsen umiddelbart efter sidste heat.

Thomas Kjer Olsen ligger nu nr. 3 i VM-stillingen blot 10 point fra nr. 2 (Jeremy Seewer) og 52 point fra nr. 1 (Pauls Jonas).

Næste VM-afdeling køres i tyske Teutschenthal og er den 8. ud af i alt 19 VM-afdelinger.

Annonce

Annonce

Screenshot