Dansk medalje i motocross-VM en realitet

Den danske motocrosskører Thomas Kjer Olsen fik søndag hængt sin VM-bronzemedalje om halsen, da årets sidste motocross Grand Prix blev kørt i franske Villars sous Ecot. Dermed skriver Thomas Kjer Olsen sig ind i historien som den eneste dansker, der nogensinde har fået en VM-medalje i motocross.

Thomas Kjer Olsen blev i 2016-europamester i MX2-klassen, som er den direkte rugemaskine til VM, og helt uhørt har det danske stortalent kørt sig direkte ind i medaljerækken i VM allerede året efter sejren i EM. En præstation, der ikke er set mage i nyere tid.

Grundstenen til dette års VM-succes blev lagt allerede fra sæsonstart i februar, hvor Thomas Kjer Olsen kørte Grand Prix-placeringer som nr. 4 hjem i Qatar og Indonesien, efterfulgt af en 6.- og en 7.-plads i henholdsvis Argentina og Mexico, inden to 4.-pladser fulgte i Italien og Holland. Herefter fulgte sæsonens højdepunkt i Letland, hvor danskeren vandt det samlede VM Grand Prix. Alt i alt har stabilitet været Kjer Olsens vej til succes, og hver gang konkurrenterne har fejlet, har han holdt sig til planen om at køre så tæt som muligt på top 5 i samtlige 19 VM-afdelinger.

Året sidste VM Grand Prix i Frankrig var præget af, at store mængder regn var faldet over banen, og det gjorde den nærmest umulig af køre på. Thomas Kjer Olsen kørte imidlertid to fornuftige heat, og med heatplaceringer som nr. 7 og nr. 12 blev han samlet nr. 6 i årets sidste VM.

– Det har været en lang sæson, og der har både været op- og nedture. Det var en hård weekend her i Frankrig, men vi ser på det samlede resultat i VM, og jeg er glad for 3.-pladsen, sagde Thomas Kjer Olsen kort efter at have modtaget sin medalje.

Med årets VM-bronze sikrer Thomas Kjer Olsen sig også en klækkelig bonus fra sin arbejdsgiver Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, og han placerer sig dermed også i samme liga som de bedst betalte motocrosskørere i verden. En situation han godt kan vænne sig til, da Husqvarna allerede har sikret sig danskerens arbejdskraft med en 4-årig kontrakt, der blev skrevet under midt på sæsonen.

Årets sidste opgave for det danske stjernefrø bliver Motocross of Nations (VM for hold) i England, hvor Thomas skal repræsentere Danmark sammen med sin storebror Stefan Kjer Olsen og danmarksmester Nikolaj Larsen.

VM MX2-resultat 2017:
1. Pauls Jonass, Pauls, LAT
2. Jeremy Seewer, Jeremy, CH
3. Thomas Kjer Olsen, DK

Annonce

Annonce

Screenshot