Dansk VM-podieplads var indenfor rækkevidde

Fjerde afdeling af VM i motocross blev kørt i Italien i weekenden, hvor danske Mikkel Haarup trods tekniske udfordringer igen viste høj fart. Danskeren så ud til at have potentiale til en podieplads i MX2-klassen.

Haarup lagde sig hurtigt som nummer fem i feltet og derefter nummer tre, som han holdt gennem næsten hele første heat. Desværre opstod der et teknisk problem på sidste omgang, som sendte ham bagud i feltet og ned på en 9.-plads.

I andet heat havde Mikkel Haarup meget at indhente, hvis podiepladsen skulle nås. Han startede stærkt og lagde sig indenfor kort tid som nummer fire i feltet, indtil en mindre kørefejl betød, at han blev overhalet.

Der var ikke tid til at gengælde overhalingen, og Mikkel endte derfor på 5.-pladsen i andet heat og en samlet 8.-plads på dagen med 28 point til den samlede VM-stilling, hvor han fastholder sin 6.-plads.

Efter løbet sagde den danske Monster Energy Triumph Racing-kører:

– Vi har afsluttet fjerde afdeling, og det har været endnu en god weekend. Jeg følte mig en smule utilpas på dagen, men ikke noget alvorligt, og jeg kunne levere to gode heats og få gode point med til den samlede stilling. Alt i alt er jeg tilfreds med weekenden og min indsats begge dage. Jeg ser frem til Portugal om få uger, og jeg er sikker på, at de gode resultater fortsætter.

Næste afdeling af MXGP køres i Portugal den 5. maj og kan ses live på Discovery+.

Annonce

Annonce

Screenshot