Danske unge tog guldet med hjem fra bLU cRU SuperFinale i Frankrig

Over 100.000 motocrossfans holdt vejret i forgangne weekend, da de danske unge talenter Storm Maymann og Willads Gordon vandt guld i den årlige YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale. Konkurrencen blev afholdt under Motocross of Nations i Ernèe, Frankrig.

Årets SuperFinale tiltrak 120 unge deltagere med næsten 40 kørere i hver af de tre klasser – YZ 65, YZ 85 og YZ 125. Spændingen i konkurrencen steg, da motocrosskørere fra hele Europa kæmpede hårdt for at sikre sig en plads i årets Yamaha bLU cRU Masterclass, der finder sted i november. Danmark sikrede sig tre podiepladser, hvor Storm Maymann og Willads Gordon tog sejren i deres respektive klasser, og Bertam Thorius tog bronze i YZ 85-klassen.

– Jeg startede godt og lå tre’er lige fra begyndelsen. Derefter forsøgte jeg at tage føringen, men jeg begik en lille fejl på den første bakke og kunne ikke hoppe, så jeg tabte lidt terræn. Derefter kom jeg igen og tog føringen og følte mig virkelig i topform. Det føles fantastisk at tage denne sejr, da jeg har arbejdet virkelig hårdt for at komme hertil efter en hård sæson. At vinde var mit mål – og jeg gjorde det! siger Storm Maymann, vinderen i YZ85-klassen.

Maymann tog føringen i YZ85-klassen efter en intens kamp og sikrede sejren. Samtidig dominerede Gordon YZ 65-klassen med en solid føring.

– Jeg havde et virkelig godt løb, og jeg tror, meget handlede om min indstilling. Inden start tænkte jeg, at jeg måske havde en chance for at vinde, men jeg forsøgte samtidig at have det sjovt. Desuden elsker jeg virkelig denne bane. Jeg konkurrerede også i SuperFinale i Frankrig sidste år og blev nummer tre. Nu lykkedes det mig faktisk at vinde – det er fantastisk. Jeg håber og tror virkelig på en lys fremtid inden for motocross, siger Willads Gordon, vinderen i YZ 65-klassen.

Det er fjerde år i træk, at Yamaha afholder bLU cRU SuperFinale, og hvert år stiger interessen markant. Årets konkurrence i Frankrig satte ny deltagerrekord med 120 unge kørere fra hele Europa, en imponerende stigning i forhold til tidligere år.

– Disse unge talenter har kæmpet hårdt og præsteret godt. Det er en inspirerende præstation, der viser det enorme potentiale inden for motocross. Vi er stolte af at støtte og fremme disse unge talenter gennem vores bLU cRU-program og ser frem til at følge deres fortsatte succes, siger Morten Brondbjerg fra Yamaha Motor Scandinavia.

Annonce

Annonce