DM motocross 2019 skudt i gang

Søndag d. 21. april blev årets første afdeling af Seven DM-motocrossserien kørt i Næstved. Dysten mellem forsvarende mestre og nye udfordrere gav publikum masser af action og spænding lige fra start.

Næstved Motor Klubs traditionsrige bane Nisseringen lå badet i solskin, da publikum søndag formiddag mødte op for at se Danmarks bedste motocrosskørere konkurrere i maskinklasserne MX1, MX2 og Junior 125cc U18.

I MX1-klassen var den forsvarende mester Nichlas Bjerregaard på deltagerlisten, og han lagde sig også hurtigt i spidsen i 1. heat. Det blev dog den stærkt kørende MX1-debutant Jakob Kjær Nielsen, som efter en skidt start fik arbejdet sig hele vejen op igennem feltet, der endte med at tage heatsejren – hvilket også yderst fortjent gav ham dagens Fighterpris. I 2. heat var det svenskeren Jonathan Bengtsson, som var hurtigst foran Kim O. Sørensen og Nichlas Bjerregaard. Det gjorde Bengtsson til den samlede 1’er på dagen med Jakob Kjær Nielsen og Nichlas Bjerregaard på henholdsvis 2.- og 3.-pladsen.

I MX2-klassen så det helt op til få dage før første afdeling ud til, at startskuddet i Næstved ville blive uden den forsvarende mester Mathias Jørgensen, som prøver kræfter med sporten i USA. Men Jørgensen kom hjem til DM-åbningen, og det gjorde han med stil, idet han vandt 1. heat og blev 2’er i 2. heat og dermed samlet 1’er på dagen. Glen Meier kæmpede lidt i 1. heat efter at være blevet ramt i maven af en sten, men kom alligevel ind som 3’er i 1. heat. I 2. heat var Meier flyvende og tog en sikker heatsejr, hvilket gav ham en samlet 2.-plads på dagen. Dagens tredje podieplacering gik til Mads Sjøholm, som kørte over målstregen som henholdsvis nr. 2 og nr. 3 i sine to heat.

Junior 125cc U18-klassen er igen i år supportklasse til MX1 og MX2 i Seven DM-motocrossserien, og der er masser af fart i den unge generation. Særligt Kasper Dehnhardt og William Kleeman lå og dystede i front, og det blev Dehnhardt, som var hurtigst i begge heat og dermed tog pladsen øverst på podiet. William Kleemans blev samlet 2’er og Zander Albertsen 3’er.

Forude venter fem afdelinger mere af Seven DM-motocross, hvoraf den næste køres på Honda Park i Randers d. 5. maj.

Alle resultater kan findes her.

Annonce

Annonce

Screenshot