DM-motocross kørt åben i Hjørring

Glen Meier kørte fra alt og alle på sin MX1-Yamaha.

Anden afdeling af DM Motocross blev kørt i går i Hjørring, og det blev en afdeling der bød på både dramatik og spænding.

For første gang i over 10 år var DM-feltet samlet på Sønderskovbanen i Hjørring, hvor de sandede og idyllisk smukke omgivelser, dannede rammede om anden afdeling af mesterskabet.

Første afdeling i Hanherred havde givet et praj om, hvad vi kunne forvente, og på den perfekt præparerede bane, som Hjørring Motor Sport havde nusset om i hele ugen op til, fik vi endnu flere ideer om, hvem der måske kommer til at dyste om titlerne, når mestrene skal findes i slutningen af sæsonen.

Det var igen MX1, MX2, Quad 500A og Dame-klassen der skulle i ilden, og alle fire klasser endte med at kæmpe med den svære og lumske bane. I MX1-klassen kom Nichlas Bjerregaard til Hjørring med den røde nummerplade på sin Yamaha, men det var Glen Meier – manden på den samlede 2.-plads – der satte ild i feltet. 4,5 sekunder var han hurtigere end alle andre i kvalifikationen, og det omsatte han til to heatsejre og en rød nummerplade, inden feltet rykker videre til Randers om en lille måned.

Nichlas Bjerregaard strittede imod i første heat med en 2.-plads og var hurtigste mand i andet heat, men et styrt satte en stopper for hans dag. Han kom dog i mål, men måtte se den samlede 2.-plads på dagen gå til Mathias Gryning. Bjerregaard sluttede som nummer 3 på dagen og rykkede ned som nummer 2 i tabellen. Gryning indtager stadig 3.-pladsen i kampen om mesterskabet. Kim Sørensen tog 4.-pladsen på dagen efter en drabelig duel med Frederik Goul Jensen i andet heat, imens Sam Korneliussen sluttede top 5 af i Hjørring – efter at have vist flot tempo hele dagen.

I MX2-klassen var det Nicklas Haagensen, der kom til Hjørring med den røde nummerplade, men også her blev der byttet rundt på tingene. Kenneth Kaalund indtog den samlede 2.-plads inden anden afdeling, og kom til Hjørring med et nyligt styrt og en dårlig lyske i bagagen. Alligevel så kørte Kaalund blændende, tog en sejr i første heat og kom sikkert hjem i andet heat, på trods af et enkelt styrt. Det gav en 2.-plads på dagen, men spillede også den røde nummerplade over i hænderne på den forsvarende mester. Dagens vinder blev Mike Lauritsen, der tog revanche efter uheld i Hanherred, imens Nicklas Haagensen tog 3.-pladsen på dagen, efter at have slidt sit hele vejen op igennem feltet i andet heat. Jakob Kjær Nielsen og Mads Vendelbo, tog de sidste pladser i top 5.

I Dame-klassen var det Line Dam Nielsen, der havde den røde plade på sin cykel inden anden afdeling, men historien gentog sig selv, og der blev byttet rundt på det hele i Hjørring. Sara Andersen snuppede i hvert fald begge heatsejre, og det var nok til at sende hende op i spidsen af mesterskabet. 2.-pladsen nappede Malou Jakobsen, der ellers længe så ud til at skulle vinde første heat, indtil hun lavede en lille fejl. Line Dam måtte slukøret nøjes med 3.-pladsen, og gled samtidig ned som nummer 3 i mesterskabet. Laura Raunkjær tog 4.-pladsen foran Catja Rasmussen, der var tilbage i DM for en kort bemærkning.