DM-motocross slutspurten går ind i Aalborg i weekenden

Årets fjerde afdeling af DM i motocross køres på Dallbanen ved Aalborg, og det er første gang i nyere tid, at landets bedste motocrosskørere gæster banen med de spektakulære hop.

Kørerne har længe efterspurgt et DM-stop i Aalborg, og de glæder sig som vanvittige til at give publikum en på opleveren. Samtidigt er søndagens løb årets næstesidste afdeling i EKS-Brand DM motocross-serien, og det markerer, at slutspurten på de vigtige mesterskabspoint skal sættes ind i Aalborg.

Nichlas Bjerregaard har den røde frontnummerplade solidt monteret på sin Yamaha, som det synlige bevis på, at han fører MX1-klassen, og derfor kommer han til start på sin hjemmebane med en god portion selvtillid. Derudover er føringen på hele 50 point, så det er meget tæt på, at Bjerregaard kan sikre sig mesterskabet med en god præstation. Den slags afhænger selvfølgelig også af konkurrenterne, og nærmeste udfordrer er Mathias Gryning fra Næstved Motorklub, som egentlig har haft en god sæson, men bare ikke helt har kunne matche Bjerregaard.

Kampen om 3.-pladsen i MX1 ligner lige nu et opgør imellem de to sjællændere Andreas Kristensen Falden og Benjamin Strate, men der er også en anden hjemmebanekører, der kan blande sig i toppen. Det er Kim O. Sørensen, som er den eneste udover Bjerregaard, der har haft den røde frontnummerplade, men senere mistede terræn pga. uheld og skader. Kim O. Sørensen har farten, og med hjemmepublikummet i ryggen kan han sagtens være et bud på en vinder i Aalborg.

Mathias Jørgensen fra Hedelands Motorklub er køreren med den røde frontnummerplade – og dermed føring i mesterskabet – i MX2-klassen, men forholdsvis tæt på sig har han Randers-køreren Glen Meier og derefter svenske Felix Nilsson, som også deltager i det åbne danske mesterskab. Alle tre har set virkelig stærke ud i de seneste DM-afdelinger, og Aalborg er dermed stedet, hvor de kan starte en stærk slutspurt på deres konkurrenter.

Kenneth Kaalund er imidlertid endnu en hjemmebanekører, som kan drille favoritterne. Kaalund har været skadesramt, men har bl.a. taget nogle starter tidligere på året, og han virker til at være godt kørende igen. Værd at bemærke er det også, at de to piger Sara Andersen og Line Dam er til start i MX2-klassen. De gør det begge to rigtigt godt internationalt lige nu – hvor Sara Andersen er blevet europamester og ligger nr. 9 i VM, mens Line Dam ligger nr. 11 i VM – så der er god grund til at holde et godt øje med dem i Aalborg.

I U18-klassen, hvor morgendagens stjerner skal findes, er der ingen, der har kunnet røre Rasmus Pedersen fra Kolding Motocross Klub. Rasmus har foreløbig vundet samtlige heat i junior-klassen, og intet tyder på, at det vil ændre sig på søndag. Nærmeste konkurrenter er Mikkel Nyvang Frandsen fra Næstved og Victor Fromberg Henriksen fra Køge Sports Motorklub.

Annonce

Annonce

Screenshot