DMU-formand Jørgen Bitsch er sovet stille ind

Foto: Allan Høgholm

Danmarks Motor Union’s formand gennem mange år døde lørdag. Jørgen Bitsch overlevede ikke de skader, han pådrog sig ved et motocross-styrt på Bornholm for to uger siden, og DMU har udsendt denne nekrolog:

Jørgens bortgang er et voldsomt tab for hans familie først og fremmest, men også for dansk og international motorcykelsport.

Jørgen vil blive savnet, og han vil blive husket for sit kæmpestore engagement i motorsporten og Danmarks Motor Union. Både som klubformand og ikke mindst som formand for Danmarks Motor Union og formand for ligaforeningen i Speedway.

Dertil var Jørgen i mange år motocrossudøver på højt niveau og deltog i store internationale løb, heriblandt også i disciplinen sidevognscross sammen med landsmanden Parmo Nielsen.

Fra sin start med motocross har Jørgen været en del af udviklingen og ledelsen af dansk motorsport. Det har fyldt det meste af hans liv, kun afbrudt af nogle år, hvor han var udstationeret for sin arbejdsplads i USA.

Jørgen har om nogen været DMU-mand. En betragtelig del af Jørgens fritid har været dedikeret til arbejdet med og for DMU og formandskabet i hans klub, FAM og FMHCK.

Sommetider kunne man godt få tanken, at Jørgen ikke lavede andet end at arbejde med DMU og Kejserdalen. Specielt når man stod op til en lang række af mails med forespørgsler og kommentarer søndag morgen, hvor Jørgen allerede havde været i gang et par timer med motorsport.

I sit arbejde for både Klubben og DMU var Jørgen dedikeret og entusiastisk. Han tænkte ikke på sig selv, men udelukkende på, hvordan han kunne arbejde for at udvikle grenene og klubberne. Hans vision og gode ønsker for dansk motorcykelsport har været dominerende i hans dedikerede og entusiastiske arbejde.

Han var en meget stærk advokat for sikkerhed og ansvarlighed i udøvelsen og ledelsen af vores sportsgrene. Lige meget om det var hans egen gren, Motocross, eller Speedway, Road Racing, Trial eller Enduro, var Jørgens ønsker om at udvikle grenene et eksempel til efterfølgelse for alle.

Jørgen har ligeledes været en stor fortaler for at invitere andre grene ind i vores kreds, i det omfang det har været muligt. Senest med Power Boat/Aquabike.Jørgens indflydelse og bidrag til motorcykelsport både i Danmark og internationalt vil blive anerkendt og respekteret i mange år fremadrettet. Hans lederskab, entusiasme, samt hans evne til at skabe resultater gennem at gå udfordringerne i møde med et åbent sind i motorsportens interesse, har været uforlignelig og et helt specielt særkende for hans arbejde.

Han har været en stor fortaler for armslængde-principper, og hele hans arbejde har været præget af dette. Inkluderende, men også proaktivt. I det hele taget var det vigtigt for Jørgen at være “proaktiv”. Kun derved kunne vi skabe fremdrift.

Vores tanker er hos hans familie, hustru, børn og børnebørn i denne svære tid.

Familien ønsker ro omkring sig og at holde alle henvendelser blandt de nærmeste pårørende. Men familien er meget taknemmelige for alle varme tanker, der bliver sendt i øjeblikket.

Jørgen vil blive husket som en dedikeret foregangsmand for motorsport og som en sand entusiast og god ambassadør for dansk motorcykelsport i særdeleshed, men også internationalt, og han har spillet en signifikant rolle i skabelsen af det DMU, vi kender i dag.

Æret være Jørgens minde.

Annonce

Annonce