EM-sølv og -bronze til danske MX-kvinder

Line Dam og Laura Raunkjær kørte sidste afdeling af EM i motocross for kvinder i weekenden i polske Gdansk. Begge havde medaljer indenfor rækkevidde, men alt var stadig åbent frem til sidste løb.

Ved dette års EMX for kvinder viste Line Dam Nielsen igen sine overlegne evner som en af de bedste kvindelige motocross-kørere i øjeblikket. Efter de første seks EM-afdelinger var guldet indenfor rækkevidde for danskeren, og hun skulle blot slå sin norske konkurrent, Mathea Selebø, ved den sidste afdeling i Polen.

Og det blev som ventet en kamp mellem de to kørere i front under løbet. Her skilte marginalerne dem ad, men Line Dam endte i de do heat med at være lige i hælene på nordmanden, der i begge tilfælde lige akkurat krydsede målstregen først. Det gav Line Dam to 2.-pladser i sine heat på dagen, og dermed var det kun seks point, der skilte de to kørere ad til sidst, hvilket sikrede Line Dam EM-sølvet.

Laura Raunkjær jagtede ligeledes en EM-medalje med tyske Alexandra Massury og hollandske Danee Gelissen lige bag hende i den samlede stilling. Begge kørere formåede også at krydse målstregen lige foran Laura i begge heat, hvilket betød, at danskeren måtte nøjes med hhv. en 5.- og 6.-plads. Laura Raunkjærs pointforspring i den samlede stilling var dog stadig stort nok til, at hun med en samlet 6.-plads på dagen kunne stille sig på podiet med EM-bronze om halsen.

Barbara Aagaard Andersen deltog også ved dette års EM. Hun kørte sig til en samlet 7.-plads på dagen og endte ligeledes på 7.-pladsen i den samlede EM-stilling.

Se de samlede resultater fra EMX for kvinder her

Annonce

Annonce