Fabelagtige Rea: Seksdobbelt verdensmester i en kaotisk weekend

Lørdag sikrede Jonathan Rea sig VM-titlen i Superbike for sjette år i træk. En imponerende præstation, men ikke overraskende. Rea ankom til finale-afdelingen på Estoril i Portigal med et forspring til VM-rivalen Scott Redding på 59 point. Og med 62 point i spil ved de tre afsluttende løb (25, 12 og 25) behøvede Kawa-køreren blot 3 point – selv hvis Ducati’s nye Superbike-stjerne skulle vinde alle tre løb – for at blive 2020-verdensmester.

Redding udnyttede sit kendskab til Estoril fra 125 GP og Moto2 og lagde hårdt for ved at dominere alle tre fri træninger. Men derefter fulgte en nærmest forhekset Superpole, hvor Redding styrtede på sin første flyvende omgang og på grund af omfattende reparation af raceren ikke nåede flere omgange i tidtagningen, og derfor skulle starte bagest i feltet. Også Rea kørte over evne i Superpole og smed sin Kawa i gruset, men han nåede dog at få timet en enkelt omgang, som rakte til en 15.-plads i startfeltet. Vi skal også huske at nævne, at Yamaha’s Toprak Razgatlioglu samtidig erobrede karrierens første pole position. 

Således startede løb 1 ved finalen med Rea i 15. position og Redding som nummer 22 på grid’en. Imponerende overhalinger fulgte, og efter første omgang var Rea nummer 7 og Redding nummer 15. Fire omgange senere var Rea nummer 3, mens Redding havde avanceret til 11.-pladsen. Men meget længere kom Ducati-køreren dog ikke, for med en arm i vejret måtte han udgå af løbet med en teknisk fejl på Panigale-raceren.

Dermed var Rea sikker på sin sjette VM-titel, men en stærkt kørende Garret Gerloff fra USA forhindrede den nordirske champ i at kunne fejre triumfen fra sejrsskamlen.

Søndagens to løb blev også noget alternative for Rea. I sprintløbet over 10 omgange, der ligesom løb 1 blev vundet af Razgatlioglu, nåede han blot frem til 5.-pladsen, mens Redding kom i mål lige efter. Og i løb 2, som de to ovenpå sprint-resultatet startede fra 5.- og 6.-pladsen på grid’en, styrtede den hårdt kørende Rea i kampen om 2.-pladsen med Razgatlioglu, der dog siden blev passeret af Redding. Løb 2 blev vundet af Chaz Davies, der således fik sat et flot punktum for sin tid som fabrikskører for Ducati.

En kaotisk weekend helt uden podieplaceringer for Rea, der dog kunne løfte VM-trofæet for sjette gang i træk.

Annonce

Annonce