Fartkongerne er klar til Padborg Park

PP-L3-03 - Der vil blive kørt tæt i Zenergy Super ChallengeDer er traditionelt fart over feltet, når der arrangeres racerløb på Padborg Park, men i weekenden bliver der kørt stærkere end normalt. Ved årets Midsommerløb er roadracing-kørerne for første gang i denne sæson i aktion på racerbanen nær den dansktyske grænse, og her skal de afvikle den tredje af årets i alt fire afdelinger i den nye løbsserie, Zenergy Super Challenge.

Det er Danmarks hurtigste racerdrenge, som starter på deres hurtige Supesport- og Superbike-maskiner, og at der bliver kørt stærkt, kan man ved selvsyn opleve. En veltrimmet RR-cykel letter oftest forhjulet, når der accelereres ud af svingene, og inden de bedste kørere skal bremse for enden af Padborg Parks 700 meter lange langside, har de været oppe på 250 km/t.

To af seriens bedste kørere er Simon Tirsgaard og René Prang. De kører på henholdsvis en tysk BMW og en amerikansk EBR i Superbike-klassen, og i de hidtil kørte afdelinger af løbsserien har de hver gang kæmpet intenst om sejrene. Simon Tirsgaard har hidtil kunnet trække sig sejrrig ud af duellerne, men flere gange har René Prang takket være sine fænomenale starter været i front. Endnu mangler han dog den første sejr i Zenergy Super Challenge.

Men Simon Tirsgaard og René Prang bliver sikkert ikke ene om at kæmpe om sejren blandt Superbike-kørerne. Ulrik Døssing Nielsen har til denne sæson skiftet til en Ducati, og selv om debuten med den italienske maskine i forgangne weekend ikke forløb uden problemer, så har Ulrik Døssing Nielsen rutinen og farten til at blande sig helt i toppen, hvis teknikken spiller.

Feltet i Zenergy Super Challenge tæller også en gruppe for Supersport-maskiner, og den klasse er om noget endnu mere spændende og alsidig. Årets fem hidtil kørte løb er endt med tre forskellige vindere, men stadig er John Høj en klar favorit. Han har i en årrække været landets hurtigste på en 600-racer, men han kan forvente modstand fra en bred front fra kørere som eksempelvis Morten Overgaard og Mikkel Bjerg.

Zenergy Super Challenge kører et løb lørdag og to løb søndag ved Midsommerløbet, hvor programmet fuldendes af løb for de historiske bilklasser samt Danish Endurance Championship.

Annonce

Annonce

Screenshot