Feinschmecker-scoop i Feldballe

Folk har kigget mere end én gang og alligevel ikke troet deres egne øjne, når de i den seneste tid har besøgt Ducati Jylland, bedre kendt som Glad Rasmussen MC i Feldballe på Djursland. Ikke mindre end fire eksemplarer af VM-replikaerne, som Ducati har produceret i blot 520 eksemplarer i anledning af Alvaro Bautistas og Pecco Bagnaias 2022-titler i henholdsvis Superbike og MotoGP, har været at finde i forretningen.

Det er ganske usædvanligt, at et lille land som Danmark får tildelt så mange eksemplarer af specialmodeller, der i dette tilfælde kun bygges hver 260 styk af. Men butikkens indehaver, Niels-Aage Rasmussen, var hurtig på aftrækkeren, da Ducati i november 2022 præsenterede specialmodellerne for forhandlerne og i direkte mails til såkaldte Top Ducatistas, som ejer eller har ejet flere eksklusive modeller fra fabrikken i Bologna.

– Jeg tog straks kontakt med fire faste kunder, som plejer at have interesse for den slags specialiteter, og som udgangspunkt bestilte de én af hver, selv om vi på det tidspunkt ikke anede, hvad disse World Champion Replica’s kostede, eller hvordan de så ud. Og det viste sig at være klogt, for dem, som kun havde bestilt én af de to, kunne slet ikke få nogen, fortæller Niels-Aage, der skyndte sig at betale depositummet på 85.000 kr. pr. eksemplar til fabrikken inden årsskiftet.

– En af kunderne hoppede dog fra, og en anden ville kun have en enkelt. Men vi var alligevel positivt overraskede over den store interesse, for der er trods alt tale om motorcykler, som viste sig at koste 494.000 kr. før dansk registreringsafgift.

VM-replikaerne er bygget på basis af den i forvejen eksklusive SP2-udgave af Panigale V4, hvilket bl.a. vil sige, at de har STM-tørkobling med carbondæksel, Brembo’s Stylema R-calipere og MCS-master med carbonkøletragte, Akrapovic-udstødning, CNC-fræsede greb og -fodhvilere med alle tænkelige justeringsmuligheder samt den helt store elektronikpakke. Plus selvfølgelig Bautistas autograf på varianten med startnummer 19 og grafik som spanierens Superbike-racer – og Bagnaias klo på udgaven med #63 i MotoGP-look.

Både Alvaro Bautista og Pecco Bagnaia har i øvrigt kørt sig i stilling til at genvinde deres titler i år. Der skal sort uheld til, hvis Bautista ikke skal erobre 2023-mesterskabet allerede i denne weekend, når årets sidste afdeling af Superbike-VM køres på Jerez i Spanien. Han skal blot score 2 point af 62 mulige for at tage titlen foran ærkerivalen Toprak Razgatlioglu på Yamaha. Bagnaia har ikke samme overskud, men dog et forspring til Jorge Martin på 27 point med fire VM-afdelinger tilbage. Også MotoGP-kørerne skal i aktion i denne weekend – på Chang International Circuit i Thailand.

Annonce

Annonce