Flere drenge- og pigedrømme skal opfyldes

Danmarks Motor Union og Thomas Møller Pedersen går nu sammen om et 3-årigt talentudviklingsprojekt målrettet roadracing-sportens internationale scene. De italienskbyggede Ohvale GP-0-motorcykler er netop ankommet til Danmark med den ægte racer-DNA til fremme af roadracing-sportens talentmasse. Ohvale vil således i år, i 2019 og 2020 danne grundlag for et nyt, markant dansk talentudviklingsprojekt med mål om permanent dansk deltagelse i de årlige europamesterskaber i Mini-roadracing. 

Efter en succesfuld debut på Skærbæk Gokart Center i starten af maj kører Ohvale-klasserne fremover som fast punkt på programmet til DM i Mini Road Racing (Dansk Mini Road Racing). DMU har i forbindelse med aftalen indkøbt en GP-0 110cc Automatic og en GP-0 190cc, hvilket giver nye kørere mulighed for at prøve at køre med ved en DM-afdeling via den nye ”pay as you go”-licens og derved blive en del af et etableret mesterskab, som afvikles under ordnede forhold under Danmarks Motor Union.

Med den nye ”pay-as-you-go”-licens er der mulighed for at deltage ved DM-løb for kun 50 kr. pr. dag. For at indløse licens skal man være medlem i en DMU-klub, hvor et års kontingent typisk koster 350 kr.

Det foreliggende DMU-baserede talentarbejde vil bl.a. indebære flere prøvekørselsmuligheder for såvel nye som etablerede kørere og foregå ved hjælp af de fire udviklingsmodeller fra Ohvale med motorer fra 110 til 190 kubik. Modellerne er enten med gear eller uden gear, og motoreffekten hedder 8 hk, 11 hk, 15 hk og 22 hk. 110cc-modellerne fås enten som automatic eller med 4 gear. 160cc med 4 gear og 190cc med 4 gear.

Alle fire modeller er godkendt i følgende to klasser ved DM-stævnerne:
Ohvale 110cc. DMU Cup o 110cc. Automatic – fra 9 år o 110cc. 4 gear – fra 9 år
Ohvale 160/190 Danmarksmesterskab o 160cc. 4 gear – fra 10 år o 190cc. 4 gear – fra 12 år
TMP står for håndtering af klassepræmier, forhandling af seriesponsorater og øvrige tiltag, som vil komme alle deltagere til gode.

Jesper Holm, der er formand for DMU’s Sportskommision glæder sig over det nye tiltag:
– Vi er mægtig glade for aftalen med TMP, der vil medvirke til at synliggøre DMU’s talentarbejde og øge kendskabet til den sport, vi i begge ”lejre” elsker. Ohvale kommer med den ægte racing-DNA, men det bedste er, at tiltaget vil muliggøre virkeliggørelse af friske drenge- og pigedrømme i et seriøst samspil, under ordnede forhold – og som tilmed er økonomisk overkommeligt for mange, siger Holm.

Også hos TMP tror man på, at Ohvale-racerne kan skabe ny interesse for roadracing hos de unge:
– Ohvale’s succes i resten af verden bekræfter vores tro, at cyklerne vil danne grundlag for et seriøst løft til roadracing-sporten ved større interesse og tilgang af nye kørere. Med tiltaget vil vi i samspil på sigt løfte hele roadracing-sporten i Danmark. Vi føler os meget bekræftet i denne tro, da vi  ved diverse udstillinger har oplevet en kæmpe interesse for Ohvale GP-0 projektet, og da vi i løbet af vinteren og foråret har gennemført flere åbne arrangementer over hele landet med mulighed for at teste maskinerne. Disse arrangementer har nu skabt tilstrækkeligt positive tilbagemeldinger, så vi aktuelt kan realisere Dansk Mini Road Racing som en etableret DM-klasse i samarbejde med DMU. Vi glæder os meget til at arbejde sammen med DMU og til at møde en masse motiverede unge kørere allerede i år – og over de kommende år, siger TMP’s udviklings- og marketingchef Michael Møller Pedersen.

Se mere på:
www.ohvale.dk og www.dmusport.dk

Annonce

Annonce

Screenshot