Gode råd til motorcyklister – om bilister

Sæsonstarten er blevet skubbet nogle uger på grund af vejrets luner, men lige om lidt bliver temperaturerne tocifrede, og så myldrer motorcyklerne frem på de danske veje. Og derfor skal vi nu minde hinanden om de farer, der kan opstå, når bilister og motorcyklister mødes i trafikken:

· Vær opmærksom på de små signaler fra andre trafikanter, især de forankørende og dem, der kommer fra siden.

· Kør defensivt, når du er blandt medtrafikanter og afpas hastigheden efter de signaler, du observerer fra andre trafikanter.

· Placer dig synligt for andre trafikanter, og placer dig så du selv har maksimalt udsyn. Dette gælder specielt ved overhaling af et eller flere køretøjer.

· Overhal aldrig, hvis den der overhales har mulighed for at dreje til venstre, eller hvis der forude er sideveje, hvorfra andre trafikanter kan køre ud foran dig.

· Tag hensyn til de mest uerfarne, når du kører i en gruppe, og lad ikke andre presse dig til manøvrer, du ikke føler dig sikker med.

· Hold dine kørefærdigheder ved lige, specielt hvad angår bremsning, undvigeteknik og kurvekørsel. Der findes kurser, hvor du kan forbedre dine færdigheder.

· Sørg for at der er synlige farver så langt væk fra forlygten som muligt. Jakkens ærmer og din hjem er gode områder at have tydelige farver placeret på.

· Kør altid med godkendt mc-beklædning uanset turens længde.

· Overhold lovens krav til kørelys, styrthjelm, promillegrænser og hastighedsangivelser.

Og så lige til sidst:
Tænk på, at en bil accelerer fra 0 til 100 km/t på 10 sekunder eller mere, hvilket ofte får bilisten til at tro, at alle køretøjer er som det, han/hun kører i. Derfor forventer bilisten heller ikke, at din motorcykel kan flytte sig mindst dobbelt så hurtigt.

Undgå derfor at foretage de utrolig dejlige accelerationer, vi alle holder så meget af:
· når der forude er en bil, der er på vej til at dreje til venstre
· når der forude er en bil, der holder og er parat til at svinge ud på den vej, du kommer kørende på
· når der kommer mange biler imod dig – for måske er der en, der har tænkt sig at bryde ud af rækken og starte en overhaling frontalt i mod dig. Der kommer helt sikkert en anden gunstig lejlighed på din køretur, hvor du kan overhale på forsvarlig vis.

Annonce

Annonce

Screenshot