Guy Martin og Triumph i Bonneville rekordforsøg

Triumph Infor Rocket Streamliner on the salt at BonnevilleEfter en vellykket testsession på Bonneville Salt Flats tidligere i august, hvor forsøget på at blive verdens hurtigste Triumph endte med en foreløbig hastighed på 274,2 mph, bekræfter Triumph Motorcycles nu, at de vil forsøge at sætte en ny decideret motorcykel Land Speed World Record midt i september, hvis vejret tillader det.

Med TT-stjernen Guy Martin som kører vil den strømlinede Triumph Infor Rocket Streamliner vende tilbage til den berømte Bonneville Salt Flats og forsøge at slå den nuværende 376,8 mph-hastighedsrekord på saltsøens knap 18 kilometer lange strækning. Selv om overfladen var overraskende god ved testen, vurderede testholdet, at saltet endnu ikke var fuldt ud i stand til at bære et fuldbyrdet rekordforsøg med streamlineren. I samråd med FIM’s ansvarlige chef, Mike Kog, valgte man at udskyde rekordforsøget til midten af september.

Testen viste dog under alle omstændigheder, at både Triumph Infor Rocket Streamliner og Guy Martin er klar til opgaven. I sin debut som streamliner-pilot mesterede Martin uden problemer kontrollen med den 1000 hk stærke 2-hjuler, der drives af to turboladede 2,3-liters Rocket 3-motorer.

Triumph har en lang og imponerende historie, når det gælder den såkaldte land speed record, og pånær 33 dage sad briterne på rekorden “World’s Fastest Motorcycle” fra 1955 til 1970. De hurtige Triumph Streamliners fra dengang inkluderer Devil’s Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner og Gyronaut X1, hvor sidstnævnte nåede en fart på 245,667 mph (395,28 km/t). Dagens rekord indehaves af Rocky Robinson, som i 2010 kørte Top Oil-Ack Attack streamlineren til en fart på 376,363 mph (605,697 km/t).

Guy Martins mål er at passere 400 mph (644 km/t). Klippet herunder er fra testkørslen i dagene 7.-9. august.

Annonce

Annonce

Screenshot