Hans Nielsen: Gode chancer for danske VM-medaljer

Foto: SportXpress

Corona har medført mange ændringer i sportens verden, og når VM i speedway afvikles over de kommende uger, bliver det også noget anderledes og tætpakket, end vi er vant til. Det behøver dog ikke at være en dårlig ting for de danske kørere, der ifølge landstræner, Hans Nielsen, har gode chancer for at hente medaljer ved årets Speedway Grand Prix

Når Speedway Grand Prixet skydes i gang i denne uge, kommer afdelingerne som perler på en snor både fredage og lørdage. Sådan afvikles hele VM i år, mens løbene hovedsageligt finder sted i Polen, og det giver en del fordele for kørerne:

– Først og fremmest er der mindre rundrejse for kørerne mellem baner rundt om i verden, hvor man i år kun skal køre på hhv. tre polske baner og en bane i Tjekkiet. Det giver mindre stress. Speedway handler også meget om at kende banen og tilpasse sit grej til den. Så i år har kørerne rigtig god mulighed for “at tage revanche” om lørdagen, hvis det går dårligt om fredagen. I år trækkes der også lod om kørernumrene i stedet for at køre om dem, så her kan kørerne også slappe mere af, fortæller Hans Nielsen.

I sidste uge kunne danske Mikkel Michelsen også slutte sig til Grand Prix-feltet i stedet for tyske Martin Smolinski, der grundet en skade måtte opgive sin plads i serien. Det gør kun chancerne for danske medaljer endnu større ifølge Hans Nielsen, der har store forventninger til de tre danske kørere i SGP:

– Mikkel Michelsen er i rigtig god form. Selvom han ikke præsterede sit bedste ved weekendens Grand Prix Challenge, så scorede han max point, faktisk betalt max, for sit klubhold ved sin seneste Ekstraliga match i Polen. Han er samtidig EM-guldvinderen fra 2019 og en god all-around kører. Han er sulten efter en VM-medalje og stålsat på at komme med til SGP 2021, hvilket mindst kræver en placering i top-6 i SGP 2020.

– Leon Madsen er svær at komme udenom som en storfavorit igen i 2020. Hans form er rigtig god, og selvom han døjer lidt med en skadet ryg, så er det intet mod hans skader sidste år, hvor han trods alt vandt VM-sølv. Fysisk og mentalt er han klar, og selvom han godt kan lide at have mere forberedelsestid mellem hvert løb, så afvikles SGP i år på store baner, som gør det nemt for ham at lave sine velkendte overhalinger.

– Niels Kristian Iversen har haft en dårlig start på sæsonen med flere skader, og han når nok kun lige at træne lidt inden afdelingen på fredag. Sidste år kæmpede han meget med sit grej, men det funger rigtig godt for ham nu. Så jeg har stadig store forventninger til ham, og tror på, at hvis han kommer godt fra start og holder sin form, så kan han også være med i kampen om medaljerne.

– Feltet er dog rigtig stærkt igen i år, og danskerne vil uden tvivl få kamp til stregen af sidste års top-kørere; polske Bartosz Smarzlik og russiske Emil Sayfutdinov. Men chancerne for mindst én dansk VM-medalje ser bestemt lovende ud, slutter Hans Nielsen.

SGP 2020-kalenderen:

  • 28. august, Olympic Stadium, Wrocław
  • 29. august, Olympic Stadium, Wrocław
  • 11. september, Edward Jancarz Stadium, Gorzów Wielkopolski
  • 12. september, Edward Jancarz Stadium, Gorzów Wielkopolski
  • 18. september, Marketa Stadium, Prag
  • 19. september, Marketa Stadium, Prag
  • 02. oktober, Marian Rose MotoArena, Toruń
  • 03. oktober, Marian Rose MotoArena, Toruń

Annonce

Annonce