Her er de mest og mindst populære motorcykler til salg på DBA

På DBA skifter flere motorcykler hver dag ejer, men hvilke brands sættes ofte til salg, og hvilke motorcykler er et sjældent syn på den blå portal? Det kan du få svaret på her, hvor vi allerede nu kan fortælle, at pocketbikes og BSA-motorcykler er de mest sjældne at få fingrene i via DBA, mens der i gennemsnit sættes hele tre Suzuki-motorcykler til salg på DBA hver dag.

Nogle har en ganske særlig stil eller lyd, nogle kan køre hurtigt, nogle er klassikere. Motorcyklerne på DBA er forskellige, mens andre har mange fællestræk. Sikkert er det dog, at der findes mange slags på DBA, og derfor er det altid interessant at dykke ned i tallene der sladrer om, hvilke der sættes flest og færrest til salg af på DBA.

– Listen er spændende for DBA-brugere at læse, fordi den fortæller noget om udbud og efterspørgsel, hvilket kan bruges i en forhandlingssituation: Er der mange motorcykler på markedet af den, du leder efter, kan du meget muligt prutte sælger ned i pris, hvorimod du som sælger står godt, hvis du har et produkt, der kun findes én udbudt af på DBA. Så kan man nærmest tillade sig at tage hvad som helst for modellen, for du har ingen konkurrenter, siger Julie Schoen, der er talsperson for DBA.

Tallene er dog ikke kun et udtryk for, hvilke motorcykler og motorcykelrelaterede genstande, danskerne helst vil af med. Dataene afspejler ofte også, hvilke motorcykler der er produceret flest af, og hvilke motorcykler danskerne derfor har derhjemme og dermed har mulighed for at sætte til salg.

Disse motorcykelmærker sættes der flest til salg af på DBA – flest øverst:
1. Suzuki
2. Yamaha
3. Honda
4. ATV’er
5. BMW
6. Kawasaki
7. Harley-Davidson
8. Motocross
9Ducati
10.   Triumph
11.   Aprilla
12.   Moto Guzzi
13.   Nimbus
14.   MZ
15.   Roadracing
16.   BSA
17.   Pocketbikes

Disse motorcykler har ændret placering fra sidst, DBA trak tallene:
I 2021 blev der også oprettet allerflest annoncer med motorcykler af mærket Suzuki. Alt er dog ikke som i 2021. I 2022 er der nemlig blevet oprettet knap 100 færre annoncer med motorcykler af mærket Honda. Det betyder, at Yamaha har overhalet Honda i 2022, når det kommer til flest annoncer.

– Suzuki er et kendt brand, og der er solgt mange nye motorcykler af det mærke, så det giver her god mening, at det samtidig er de motorcykler, der også findes flest udbudt af på brugtmarkedet, siger Julie Schoen.

Motocross ligger stadig på en 9.-plads. Der er dog blevet oprettet 51 flere annoncer i denne kategori i 2022 end i 2021.

– Jeg er ikke overrasket. Jeg tror, folk blev ret vilde med at anskaffe sig en crosser i corona-tiden for at få en udendørshobby, som ikke krævede tæt kontakt til andre mennesker. Det er nok de motocrossere, vi nu ser tilbage på markedet igen: Folk har prøvet det af, ”legetøjet” er blevet gammelt og uspændende, og nu skal det videre til en ny ejer, siger Julie Schoen.

I 2021 lå BSA på en 5.-sidsteplads for mærker. Nu bliver der sat så få pocketbikes til salg, at de skraber bunden på listen med BSA lige over. 

De mest populære søgeord indenfor motorcykel-kategorien i april 2023:
1. ATV
2. Harley
3. Harley Davidson

Køber-aktivitet i DBA’s motorcykel-kategori:
· 29 % flere pageviews i motorcykel-kategorien i januar kontra måneden før (december 2022)
· 4 % flere pageviews i motorcykel-kategorien i februar kontra måneden før (januar 2023)
· 23 % flere pageviews i motorcykel-kategorien i marts kontra måneden før (februar 2023)
· 28 % flere pageviews i motorcykel-kategorien i april kontra måneden før (marts 2023)
· 4 % flere pageviews i motorcykel-kategorien i maj kontra måneden før (april 2023)

Annonce

Annonce