Her er sæsonens kørere i Superbike- og Supersport-VM

De foreløbige lister over sæsonens faste kørere i WSBK, WSSP og SSP300 er netop offentliggjort.

I Superbike-klassen bemærker vi – udover at nye kørere er kommet til, andre har skiftet team og Pedercini Kawasaki som de eneste har et sæde ledigt – at den nybagte verdensmester, Toprak Razgatlioglu, har valgt at skifte sit sædvanlige startnummer 54 ud med et 1-tal. 

Supersport-klassen byder også på nye kørernavne, men den største forandring er overgangen til Next Generation-reglementet, som åbner for nye motorcykler i feltet. Syv kørere stiller op på Ducati Panigale V2, to på MV Agusta F3 800 RR og to på Triumph Street Triple RS. Det ligner en trykfejl, men modelbetegnelsen fremgår også af reglementet for den nye klasse. Med hele 13 kørere er Yamaha YZF-R6 stadig den dominerende model, og til de “gamle” hører også Kawasaki ZX-6R, som seks kørere stiller op på. 

Supersport 300-klassen er sprængfyldt med nye navne, og blandt de etablerede kigger man forgæves efter verdens første kvindelige roadracingverdensmester. Men der er snart nyt om Ana Carrascos planer for fremtiden.

Simon Jespersen, som skal køre en Schacht-Ducati Panigale V2 i det italienske CIV-mesterskab, forventes at dukke op til et par afdelinger af Supersport-VM i 2022. Men det bliver som wild card, og derfor er han ikke på den permanente startliste.

Se de komplette lister herunder:

Annonce

Annonce

Screenshot