Honda Dax gør comeback

Hvis du kørte knallert i 70’erne, bliver du måske varm om hjertet nu: For efter 41 års fravær vender den ikoniske Honda Dax tilbage til de danske veje.

– Vi glæder os over, at vi kan udvide vores line-up af unikke mini-motorcykler med den nye Honda Dax. Den kommer til at supplere vores andre små letkørte og sjove motorcykler, Monkey og MSX125 Grom, siger Mads Hansen fra den danske Honda-importør, Vilh. Nellemann Handelsselskab. Han forventer, at de første Dax ST125-fans kan trille ud fra deres Honda-forhandler på nyheden lige før sommerferien.

Mads Hansen glæder sig også over, at den nye Dax ST 125 holder fast i sin historie.

– Den er helt umiskendligt trofast mod det ikoniske design, som gjorde originalen, ST 50 Dax unik, da den første gang så dagen lys i 1969. I dag er det ikoniske design krydret med en nutidig og smidig 125-kubik motor, og selvfølgelig har den nye DAX også med noget af den nyeste teknik, som Honda’s ingeniører kan fremtrylle, fortæller Mads Hansen.

Modellen fik oprindeligt navnet Dax efter en dachshund (gravhund på dansk). Det helt særlige langstrakte stel og de små hjul med ballondæk – som oprindeligt var 10-tommere, minder om gravhundens lange krop og dens korte ben. Samtidig er Dax’en også livlig og chamernde som en gravhund, der også har fået plads i DAX’ens logo.

Den danske Honda-importør har på trods af usikkerheden på grund af stigende energi- og produktionspriser et bud på en pris på den nye Dax.

– Vi forventer at kunne holde prisen lige under 50.000 kr., når den er klar til de danske motorcyklister omkring juni måned, slutter Mads Hansen.

Annonce

Annonce

Screenshot