Honda-patent: Sikrere motorcykelkørsel ved tankens kraft

I et nyligt anmeldt Honda-patent udnytter japanerne tankens kraft til at kontrollere motorcyklen, så den dynamisk reagerer på, hvordan du tænker.

Ideen med patentet er dog, at denne teknologi skal kompensere for manglerne ved kørerens færdigheden – og altså ikke levere en heldækkende kørefunktion. Systemet skal snarere være et supplement til begyndere uden erfaring med motorcykelkørsel.

Computeren fortolker kørerens tanker og sender signaler fra disse til den indbyggede elektronik. F.eks. som en hjælp til at styre motorcyklen ind i sving eller til at beherske motorens kræfter. Motorcyklen vil derefter kunne køres inden for de rammer, som teknikken har fastsat.

Patentet nævner eksplicit manøvrer såsom wheelies, stoppies, overhaling, hjulspin, acceleration og bremsning. Man må formode, at håndfri enheder og navigation også vil kunne styres med teknologien. Men først og fremmest ligger fokus på øget kørselssikkerhed.

Implementeringen af ​​et menneske-maskine-interface ligger formentlig langt ude i fremtiden, men det er interessant at se, hvad motorcykelproducenterne har i pipeline.

Annonce

Annonce