Hvor køber man dB-killere?

db-killer flereStøj er blevet en udfordring for rigtig mange motorcyklister – især hvis de vil køre på bane og har en eftermarkedsudstødning monteret på motorcyklen. Trin 1 i støjbekæmpelse er at investere i en dB-killer, men hvor finder man lige sådan en? Bedste bud er hos forhandleren af det aktuelle udstødnings-mærke.

Der findes dB-killere i utallige varianter (den danske Akrapovic-importør www.holtug-mc.dk har f.eks. mere end 30) med forskellig længde, udvendig og indvendig diameter, fordi de som udgangspunkt er konstrueret til den enkelte lyddæmper og til de enkelte E-godkendelser. Prisen ligger typisk fra ca. 400 kr. og opefter.

Vær i øvrigt opmærksom på, at udstødninger til visse nye motorcykler, som f.eks. Yamaha’s nye R1, har indvendig dB-killer. De modeller kræver en ekstra forklaring ved den tekniske kontrol ved trackday-arranmementer, hvor det er obligatorisk at køre med dB-killer, fordi lyddæmperindsatsen ikke er synlig udefra.

MWR filterTrin 2 i støjdæmpningen kan være at montere et mere tyst luftfilter – f.eks. fra hollandske MWR. Disse filtre importeres til Danmark af Jysk Racing, som nu er fusioneret med TMP.

Annonce

Annonce

Screenshot