I hælene på Giacomo Agostini

Efter 10 sejre af 11 mulige vandt Andrea Locatelli søndag verdensmesterskabet i Supersport-klassen, mens der stadig resterer fire løb på 2020-kalenderen. Vi skal tilbage til GP-legenden Giacomo Agostinis bedrifter i 70’erne for at se en tilsvarende dominans i en VM-klasse. 

Den 23-årige italiener startede samtlige løb fra pole position, hvilket heller ikke er set før. Og når det ikke blev til en sejr i lørdagens løb 1 ved årets 6. VM-afdeling, der blev kørt på Catalunya-banen, så skyldtes det begyndende regn, der fik stort set alle til at køre i pit for at skifte til regndæk. Som en vaskeægte vrangvillig teenager valgte 17-årige Andy Verdoia fra Frankrig dog at fortsætte kørslen på slicks, og da løbet kort tid efter blev stoppet med rødt flag efter 2/3 løbsdistance, var Locatelli blot nummer 4.

Locatellis VM-triumf kommer oven på fire sæsoner i Moto3 og tre år i Moto2 med et par 2.-pladser i førstnævnte som bedste resultat. Men ombord på Yamaha R6’eren fra Bardahl-teamet, der også vandt VM-titlen i 2019, fik han bevist, at Supersport var den rette klasse for ham. Ikke desto mindre vil det være oplagt for Locatelli at skifte til Superbike-VM i 2021. Han kommer næppe til at mangle tilbud.

Andrea Locatellis perlerække af sejre får Superbike-VM til at adskille sig fra de fleste andre store racerklasser i år. I Superbike-VM blev Chaz Davies søndag sæsonens foreløbig syvende vinder. I MotoGP har vi indtil nu set seks forskellige kørere stå øverst på sejrsskamlen. Og i British Superbike har otte forskellige kørt en sejr hjem i år.

Annonce

Annonce