International Moto3-sejr til Simon Jespersen

Den regerende danske og nordiske Moto3-mester, der også deltager i den internationale ADAC Northern Europe Cup Moto3, kørte i den forgangne weekend sit livs bedste løb og vandt arrangementets første race. I NEC-serien deltager flere kørere fra Red Bull Rookies Cup, der groft sagt er en kravlegård for kommende GP-kørere, og de mange stjerner in spe fik set, at vi også kan udvikle talenter i Danmark.

SimonJespersen3Simon Jespersen lagde for med bedste tid i begge tidtagninger og startede dermed fra pole position. I første løb udnyttede han startpositionen fuldt ud og sluttede løbet hele 11 sekunder foran nummer to i klassen – et usædvanligt syn i det stærke felt.

I weekendens andet løb fik Simon igen en perfekt start og lagde hurtigt afstand til det resterende felt, men desværre blev der flaget rødt, hvorefter løbet blev genstartet. Ved den efterfølgende start lykkedes det ikke Simon at rykke fra feltet, og det blev derfor en hård kamp løbet igennem. De tre hurtigste kørere byttede plads adskillige gange, og Simon måtte til sidst tage til takke med en 2.-plads blot 0,090 sek. efter vinderen.

Simon Jespersen ligger nu på en samlet 2.-plads i ADAC Northern Europe Cup’en, hvor der resterer tre løb. Alt er åbent for den talentfulde danske roadracingkører.