Jan Jespersen bliver danmarksmester igen – og stopper karrieren

d043Årets sidste to afdelinger af det danske Superbike-mesterskab blev kørt på Mantorp Park torsdag til søndag. Efter en forrygende sæson hvor Jan Jespersen på Honda CBR1000RR SP har vundet samtlige foregående afdelinger, var Jan Jespersen naturligvis storfavorit til at tage titlen igen i år.

Vejret skulle endnu engang vise sig fra sin mest ustadige side, og første løb blev afviklet i regnvejr. Jan Jespersen tog som vanligt starten og lavede hurtigt et hul på adskillige sekunder til det resterende felt, heriblandt årets evige to’er Simon Tirsgaard, der var placeret længere nede i feltet. Nu skulle placeringen bare holdes i mål, så Jan Jespersen sænkede tempoet, så det matchede det resterende felt. Dette forhindrede dog ikke en baghjulsudskridning og et efterfølgende styrt, der pludselig ændrede situationen radikalt for den regerende mester. Jan Jespersen fik hurtigt samlet motorcyklen op og på imponerende vis kørt den knap så optimale motorcykel i mål, dog ikke på en 1.-plads, men en 9.-plads.

Jan Jespersens mekanikere kom nu på arbejde og fik i løbet af dagen bygget motorcyklen op, så den var klar til lørdagens tidskørsler. Strategien for søndagens løb blev efter point-tabet lørdag ændret, så fokus nu udelukkende var på at køre Danmarksmesterskabet hjem. Den eneste reelle trussel til det afgørende løb var Simon Tirsgaard, der nu var 11 point efter Jan Jespersen. En 3.-plads til Jan Jespersen i det sidste og afgørende løb ville under alle omstændigheder sikre danmarksmesterskabet endnu engang. Få omgange efter starten var gået til søndagens løb, havde Simon Tirsgaard og Jan Jespersen lavet et hul på flere sekunder til det resterende felt. Jan Jespersen slækkede derfor på tempoet og kørte en 2.-plads og danmarksmesterskabet sikkert hjem.

Jan Jespersen på Honda CBR1000RR og teamet bag kan nu se tilbage på to sæsoner i dansk roadracing, hvor det danske mesterskab i den hurtigste klasse er kørt hjem i overbevisende stil. Samtidig kan Jan Jespersen se tilbage på et liv på toppen af motorsporten. Først indenfor motocross, hvor han i en lang årrække ikke kun var med i toppen af den danske elite, men også den internationale – og efterfølgende en lang årrække blandt de dominerende i dansk roadracing.

”At slutte på toppen” er et ordsprog, man med rette kan referere til, når Jan Jespersen efter to så overbevisende sæsonener nu har valgt at lægge hjelmen på hylden.

Respekt, dér!

Annonce

Annonce