Kawasaki: Afvikling af benzinmotorerne inden 2035

Store ændringer er i gang for den grønne motorcykelproducent. I den forgangne uge afslørede Kawasaki Motors præsident Hiroshi Ito, at størstedelen af ​​virksomhedens motorcykler vil være elektriske i 2035.

Den grønne omstilling sker ikke på én gang, men vil blive gennemført i etaper. Der er i øjeblikket ingen elektrisk drevne motorcykler på Kawasaki’s program, men fra 2025 planlægger de at have mindst 10 hybrid- og elmotorcykler på markedet. Herefter vil de fortsætte udfasningen af motorcykler, der helt eller delvist benytter benzin som brændstof, så al benzindrift er ude af Kawasaki’s program inden 2035. Den japanske producent har tidligere meddelt, at de er langt i udviklingen af brint som brændstof til motorcykler.

Kawasaki er først ude blandt mc-producenterne med noget, der ligner en officiel strategi for udfasning af forbrændingsmotoren. Men en sådan plan er også uundgåelig, eftersom EU arbejder med et forbud mod salg af køretøjer, der drives af fossilt brændstof fra 2035, og der i enkelte lande som f.eks. Danmark er forslag fremme om forbud fra 2030.

Annonce

Annonce