Klassiske 50-kubikkere m.m. på Padborg Park

Padborg 50 ccHvis du er gammel nok, så ved du alt om, at en motorcykel før i tiden ofte var det første motoriserede transportmiddel, som familien anskaffede sig. Det var nemlig først senere, at der blev råd til en bil. Derfor er der en helt speciel aura omkring de gamle motorcykler. Netop gamle motorcykler vil man kunne opleve på Padborg Park i weekenden den 31. maj-1. juni, og det er vel at mærke gamle motorcykler, som vil blive anvendt fuldt ud. Padborg Park MC Prix bliver nemlig eneste arrangement på banen udelukkende for 2-hjulerne, og her vil intet mindre end 50 eksemplarer være klassiske motorcykler med 30 eller flere år på bagen.

På Padborg Park betyder det, at der bliver hele tre felter med klassiske motorcykler, som kører race, og stort set alle generationer vil være repræsenteret. Det er dels de nu sagnomspundne britiske mærker som BSA, Norton, Matchless og Royal Enfield, der var toneangivende i 50’erne og ind i 60’erne. Dels de gamle Honda-, Yamaha- og Suzuki-maskiner, som for snart 50 år siden revolutionerede ikke bare motorcykelsporten, men hele den 2-hjulede industri. Og der er både 2-taktere og 4-taktere imellem, ligesom et helt felt vil være helliget de små 50 kubik-maskiner. Men hvis du tror, at der blot er tale om borede knallerter, så kan du godt tro om. Ganske vist bærer mange af dem navnet Kreidler, men der er reelt tale om motorcykler i mindre skala, der kan skyde en ganske høj fart.

Padborg Park MC Prix køres over to dage, hvor såvel lørdag som søndag indledes med træninger og tidtagninger, inden finalerne afvikles om eftermiddage.

Mere info på www.padborgpark.dk

Annonce

Annonce

Screenshot