KTM overtager MV Agusta – Jens Winther bliver dansk agent for mærket

KTM’s stadigt større engagement i MV Agusta har ikke bare medført, at østrigerne nu organiserer reservedele og service for det eksklusive italienske mærke. Salget af motorcykler knyttes også til KTM-partnere, hvilket i Danmark betyder, at Jens Winther nu er dansk agent for MV Agusta. 

Til en start vil en mindre del af programmet fra fabrikken i Varese være at finde i butikken i Roskilde, men den nybagte MV-forhandler har allerede solgt et eksemplar af topmodellen LXP Orioli, der produceres i et begrænset oplag på 500 styk.

KTM og MV Agusta har i fællesskab netop meddelt, at KTM AG nu ejer 50,1 procent af aktierne i MV. Tilbage i november 2022 købte KTM AG, et datterselskab af Pierer Mobility AG, 25,1 procent af MV Agusta Motor S.p.A. som led i en kapitaludvidelse. Samtidig blev KTM AG tildelt en købsoptionen på grundlag af årsregnskabet pr. 31. december 2025 med mulighed for at erhverve en aktiemajoritet i MV Agusta Motor S.p.A., og den option har de nu gjort brug af før tid. 

Købet af de ekstra 25 procent betyder, at KTM AG overtager den industrielle ledelse af MV Agusta Motor S.p.A. Samtidig overtager Hubert Trunkenpolz, (T’et i KTM) som medlem af direktionen i Pierer Mobility AG, rollen som administrerende direktør og bestyrelsesformand fra Timur Sardarov, der fortsat vil stå til rådighed for virksomheden som næstformand, brandambassadør og konsulent.

Annonce

Annonce

Screenshot