Marco Melandri stopper karrieren

Halvvejs gennem en svær sæson i Superbike-VM har Marco Melandri valgt at stoppe sin aktive karriere med udgangen af 2019. En tung beslutning for den 36-årige italiener, der har været aktiv i roadracing-VM i tre årtier.

Melandri var blot 15 år gammel, da han trådte ind på GP-scenen i 125-klassen og med en sejr på Assen blev historiens yngste grandprix-vinder – en rekord, der stod i 10 år. Han vandt endnu en sejr det år og sluttede sæsonen på en samlet 3.-plads. Året efter vandt Melandri fem løb og missede blot 125 VM-titlen med et enkelt point.

Bedre gik det i 250-klassen, som Melandri dominerede i 2002, hvor han vandt ni løb på vej til VM-titlen. Han skiftede herefter til MotoGP, og hans bedste sæson i kongeklassen var i 2005, hvor han vandt sæsonens to sidste løb og blev viceverdensmester efter Valentino Rossi.

I 2011 skiftede Melandri fra MotoGP til WorldSBK, og i sin første sæson vandt han fire løb på Yamaha’s YZF-R1 og sluttede på en samlet 2.-plads i VM. Siden debut’en i WSBK har italieneren erobret 75 podieplaceringer, hvoraf 22 har været sejre.Sidste år vandt Melandri sæsonens to første løb med Ducati. Efter skiftet til GTR-Yamaha i 2019 har resultaterne været mere beskedne med tre 3.-pladser efter otte af de 13 afdelinger. Men Marco Melandri kører sæsonen til ende og kommer med følgende udtalelse i forbindelse med beslutningen om at gå på pension som aktiv racerkører:

“Beslutningen om at stoppe var meget vanskelig for mig at træffe. Jeg havde tænkt på det i nogen tid, og inden Imola-racet besluttede jeg endelig at sige tak for denne gang med udgangen af ​2019-sæsonen. Jeg er stadig konkurrencedygtig, og jeg synes, det er bedre at stoppe på dette tidspunkt, mens jeg stadig nyder racing, i stedet for at vente, til glæden og resultaterne udebliver. Efter at jeg har truffet beslutningen, er en stor byrde fjernet fra mine skuldre, og nu hvor alle ved, at dette er mit sidste år, er jeg endnu mere motiveret til at presse på og skabe gode resultater i de sidste løb. Det er vigtigt for mig at stoppe på toppen, men også give lidt igen af den tillid, som både Yamaha og GRT-teamet har vist mig. Det har været en svær sæson, men de har arbejdet så hårdt for at hjælpe mig med at udnytte mit potentiale. De gav mig aldrig op, og jeg håber, at min erfaring har hjulpet teamet i den hårde konkurrence, som WorldSBK byder på. Jeg glæder mig til sidste del af sæsonen, hvor jeg vil give mit yderste for at give teamet de resultater, de fortjener. Derefter er det tid til at gå videre og gøre noget anderledes med mit liv. For mig har det været en fantastisk rejse – tak til alle, jeg mødte undervejs.”