Mc-producenter i samarbejde om udskiftelige batteripakker

Motorcykelproducenterne Honda, Yamaha, Piaggio (inklusive Aprilia, Moto Guzzi og Vespa) og KTM (inklusive Husqvarna) har dannet et konsortium med henblik på at udvikle et fælles system til udskiftelige batteripakker i motorcykler og lette elektriske køretøjer.

Virksomhederne mener, at Parisaftalen og den tiltagende overgang til elektriske køretøjer betyder, at et system, hvor du kan skifte batteripakke i stedet for at vente, mens batteriet oplades, vil fremme brugen af ​​lette elektriske køretøjer.

De er desuden af den opfattelse, at flere af de vigtigste indvendinger mod elektriske motorcykler elimineres ved at øge udvalget, minimere opladningstiden og sænke omkostningerne til infrastruktur og produktion af køretøjer, og at disse således vil blive mere attraktive for en større brugergruppe.

Konsortiet vil derfor arbejde på at definere og standardisere de tekniske specifikationer for et system med udskiftelige batteripakker til lette køretøjer på internationalt plan. Dette vil ske i samarbejde med nationale, europæiske og internationale standardiseringsorganer. Samarbejdet begynder i maj 2021.

Annonce

Annonce