Med hilsen til Dakar-raceren XT 600 Z: Her kommer Ténéré 700 Rally Edition

Siden lanceringen i 2019 har Ténéré 700 lagt sig i spidsen som den mest købte adventure-motorcykel i mellemklassen. En position, som Yamaha’en har indtaget takket være sin momentstærke motor og den vidtrækkende brugervenlighed.

Nu udvides paletten med specialmodellen Ténéré 700 Rally Edition, som med sine himmelblå lakering og Yamaha’s typiske speedblock-grafik i sort sender hilsner til Sonauto Yamaha-teamets Dakar-racer fra 1983, der var baseret på XT 600 Z Ténéré – Yamaha’s første adventure-motorcykel med lang affjedring og stor tank, som fik navn efter en ørkenregion i den sydlige, centrale del af Sahara.

Ténéré 700 Rally Edition er gjort klar til offroad-strabadserne med beskyttelse flere steder. Omkring crossplane-twin’ens underdel ligger en kraftig, perforeret slagplade i 4 mm aluminium, som desuden er forberedt for montering af et værktøjssæt. Køleren er beskyttet af et gitter i aluminium, der skal holde de værste sten på afstand, kørerens hænder sidder i læ bag solide styrbeskyttere og over kæden sidder en særlig skærm i laserskåret aluminium.

Et særligt Rally-sæde i ét stykke løfter sædehøjden med 20 mm til 895 mm, hvilket giver en mere optimal kørestilling i terrænet, og gør det lettere for køreren at skifte fra stående til siddende kørestilling. Og der er groft mønstrede og terrænvenlige dæk på egerhjulene.

Den sprøde sound fra motoren på 689 kubik får ekstra magt via en Akrapovič slip on-udstødning, som samtidig sparer vægt. Hertil kan varmeskjold i kulfiber fås som ekstraudstyr. Rally Edition har desuden grip pads i gummi på motorcyklens sider, som giver bedre inderlår- og knækontakt med motorcyklen. Slanke LED-blink har modellen også.

De første eksemplarer af Yamaha Ténéré 700 Rally Edition kommer til Danmark i juli, og prisen bliver 149.990 kr.

Annonce

Annonce