Mere VM til Simon: Afløser titel-favoritten

For tre uger siden imponerede Simon Jespersen stort, da han ved løbet på Navarra-banen sad ind for skadede Hannes Soomer i Kallio Racing’s team i Supersport-VM. Danskeren var 4.-hurtigst i første fri træning, han kvalificerede sig som nummer 8 og kørte 15 VM-point hjem med en 9.-plads lørdag og en 8.-plads søndag.

Nu er der igen VM-bud efter 20-årige Jespersen. Ved næste afdeling af Supersport-VM, der køres på Circuit de Barcelona i den kommende weekend, træder han til som afløser for Ten Kate-teamets Dominique Aegerter, der i år deltager i både Supersport-VM og MotoE, som begge køres i den aktuelle weekend. Schweizeren ligger stærkt i forhold til VM-titlen i Supersport med en føring på 62 point efter syv af 12 afdelinger – men han er kontraktligt forpligtet til at prioritere MotoE-deltagelsen. Her køres køres finalen i den kommende weekend, og med sin samlede 4.-plads har Aegerter stadig mulighed for at vinde titlen.

Ten Kate Racing Yamaha har med egne ord fundet et glimrende alternativ i Simon Jespersen.

– Da vi vidste, at Dominique ville gå glip af Catalunya-løbene, gik vi på udkig efter det bedst mulige alternativ. Det, tror jeg, vi har fundet med Simon Jespersen. Vi blev tippet om ham før Navarra-afdelingen af ​​vores partner SBS Brake Pads. Anbefalingen var mere end rigtig, da Simon efterlod et meget stærkt indtryk i Navarra og endda tog føringen i løbet. Simon får fuld støtte fra Dominiques mandskab. Vi er også stolte over at kunne meddele, at SBS Brake Pads er vores særlige event-sponsor ved Catalunya-løbene, siger Ten Kate Racing Yamaha-teamchef, Kervin Bos.

Simon Jespersen kører i år i det spanske ESBK Supersport-mesterskab, hvor han i øjeblikket ligger på en 3.-plads, og han sætter stor pris på muligheden for at optræde som afløser for endnu et topteam.  

– Nyheden om at jeg skal køre for Ten Kate Racing Yamaha ved den næste World Supersport-afdeling overgår nok alt, hvad jeg hidtil har oplevet i min karriere. Jeg er super taknemmelig for denne mulighed, Ten Kate Racing Yamaha giver mig for afløse Dominique, som endda fører mesterskabet. Jeg vil benytte lejligheden til at lære mest muligt gennem hele weekenden og gøre mit bedste. For få uger siden debuterede jeg i Supersport-VM på Navarra, og det gik rigtig godt. Denne gang kommer jeg med en tro på, at jeg har noget at byde på for Ten Kate-teamet. Jeg har slet ingen forventninger, og jeg vil ikke lægge noget pres på mig selv, bare nyde øjeblikket og køre frit. Jeg vil gerne kunne afslutte weekenden med at sige, at jeg har gjort mit absolut bedste, givet 100 procent og gå derfra med et stort smil, siger Simon Jespersen.

Begge løb sendes på Eurosport 2. Løb 1 lørdag kl. 18.20 og løb 2 søndag kl. 17.50.

Annonce

Annonce